OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Λέρου: Ολοκληρώθηκε ο παράκτιος καθαρισμός των μη προσβάσιμων παραλιών του νησιού

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ.Λασκαρίδης ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον καθαρισμό των ακτών με το υπερσύγχρονο πλοίο «Τυφώνας» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ.Λασκαρίδης, το οποίο στοχεύει στον καθαρισμό των ελληνικών ακτών από κάθε είδους απορρίμματα.

Η δράση ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στη 01 Φεβρουαρίου 2022

Σε έξι μέρες δράσης στη Λέρο, η ομάδα του «Τυφώνα» καθάρισε 24 ακτές του νησιού, τις οποίες είχε υποδείξει η Δημοτική Αρχή,
διατρέχοντας 1707 μέτρα ακτογραμμής και καλύπτοντας 31.180 τετραγωνικά μέτρα.

Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 4,4, τόνοι απορριμάτων στη πλειονότητα τους πλαστικά αντικείμενα, ως επί το πλείστον κομμάτια φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη καθώς και διάφορα μικρά κομμάτια πλαστικού.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ . Κόλιας Μιχάλης εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, στα στελέχη και την συντονίστρια του προγράμματος  κ. Ξηροτάγαρου Πέγκυ για την άψογη συνεργασία, στο άψογο προσωπικό του σκάφους το οποίο κατέβαλε κάθε προσπάθεια, παρά των άσχημων καιρικών συνθηκών, να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα καθώς επίσης στον αντιδήμαρχο κ. Μεραμπελιώτη Βασίλη, στον υπεύθυνο  κ. Ελένη  Μιχάλη και το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξουν παρόμοιες συνεργασίες, οι οποίες μετατρέπονται σε φάρο που μας οδηγούν στην προστασία των θαλασσών της χώρας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice