Δήμος Κορινθίων: Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού πολεοδομείται και αποδίδεται στην πόλη

Σε 12 μήνες η παραχώρηση – σταδιακή απομάκρυνση και των δομών

Στην πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου, προχωρά η Δημοτική αρχή Κορίνθου, κάνοντας πράξη μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του Δήμου Κορινθίων και μέχρι πρότινος ανεκπλήρωτη.

«Με πράξεις και όχι λόγια, με στοχευμένες ενέργειες και γοργούς ρυθμούς υλοποιούμε αιτήματα δεκαετιών. Πετύχαμε ήδη την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου για την δημιουργία εκεί βιοτεχνολογικού πάρκου, συνεχίζουμε με το 6 ο Σύνταγμα Πεζικού», ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια της συνεδρίασης επισημαίνοντας πως «τις επόμενες 15 ημέρες θα ακολουθήσει διαβούλευση και οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψιν», διαμηνύοντας όμως παράλληλα, προς κάθε κατεύθυνση, πως «ουτοπικές θέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, θέσεις που θα οδηγήσουν εκ νέου σε ατέρμονες συζητήσεις ετών».

Η πολεοδόμηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αμέσως μετά η μισή περίπου έκταση παραχωρείται στο Δήμο Κορινθίων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου . Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο σώμα και η απόφαση που ελήφθη με την ισχυρή πλειοψηφία των 17 ναι, κρατά τις χρήσεις γης ανοιχτές με πρόβλεψη για χώρους πολιτισμού, πράσινο, πανεπιστήμιο, διοικητήριο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε