OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ελευσίνας: Εγκρίθηκε η παραχώρηση της αίθουσας και των 2 καταστημάτων εντός των Εργατικών Κατοικιών

Με επιστολή του προς τον ΟΑΕΔ, στις 16 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ζήτησε την παραχώρηση της αίθουσας και των δύο καταστημάτων εντός του συγκροτήματος (Ο.Τ.42γ).

Οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούσαν επίσης, εκκρεμότητα του παρελθόντος, όπως και η απόδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους.

Μετά και τη θετική απάντηση του ΟΑΕΔ, εκκρεμεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό των όρων παραχώρησης.

Οι εν λόγω χώροι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και αναμένεται να αξιοποιηθούν κατάλληλα, προκειμένου το συγκρότημα των εργατικών κατοικιών να αποκτήσει περαιτέρω ζωντάνια.

Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, διαδικασίες και πιέσεις, προκειμένου οι Εργατικές Κατοικίες να αποκατασταθούν, λόγω των πολλαπλών βανδαλισμών, και τελικώς, να αποδοθούν στους δικαιούχους, όπως και έγινε το καλοκαίρι του 2021.

Για την έκβαση αυτή, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ανέφερε: “Ακόμη μία εκκρεμότητα του παρελθόντος φθάνει στο τέλος της. Η ιστορία παραχώρησης του συγκροτήματος εργατικών κατοικιών είναι γνωστή σε όλους μας, κυρίως στους δικαιούχους που περίμεναν για περισσότερα από 10 χρόνια τα σπίτια που είχαν κληρωθεί. Μαζί με την απόδοση των κατοικιών, λοιπόν, έπρεπε να κλείσουμε και την εκκρεμότητα παραχώρησης των εν λόγω κτισμάτων. Δυναμικά και στοχευμένα, αντιμετωπίζουμε ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια”.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice