OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς, για την διαχείριση του άγχους των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση του άγχους των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις είχε σήμερα η ψυχολόγος του Δήμου Κιλκίς Έλλη Φρεγγίδου ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς.

Η επικοινωνία ήταν διαδικτυακή και οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων του Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου εξέφρασαν σκέψεις, συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους γύρω από τη διαδικασία των εξετάσεων.

Ο διάλογος επικεντρώθηκε στις προσδοκίες των “σημαντικών άλλων” (γονείς, εκπαιδευτικοί) αλλά και στη δυνατότητα που οι ίδιοι έχουν στο να καθορίσουν τις επιλογές και το μέλλον τους.

Η αποφόρτιση του συναισθηματικού βάρους που φέρει η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί ουσιαστικά μια πρόκληση, κυρίως, για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, την οποία οφείλουν να διαχειριστούν προς όφελος των παιδιών.

Η συζήτηση αποτέλεσε το ερέθισμα για γόνιμο διάλογο και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μόνο η αρχή (και όχι η τελευταία ευκαιρία) μιας μακράς διαδρομής.

Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της φιλολόγου Ελένης Λιαρετίδου, ενώ στο διάλογο συμμετείχε και η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ, Αικατερίνη Ρώσσιου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice