ΥΠΕΣ: Σημαντικά έργα υποδομών στους Δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας

Η ανάδειξη και ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στους Δήμους Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο κ. Πέτσας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, κ. Αστέριο Ζωγράφο και παρακολούθησε την παρουσίαση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης» –ύψους 2,5 εκατ. ευρώ– για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπλαση οικιστικών ενοτήτων της δημοτικής ενότητας Πολυγύρου, που εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΤ06). Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει ριζικά την όψη της περιοχής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις προτάσεις του Δήμου: α) αγροτικής οδοποιίας, ύψους 6 εκατ. ευρώ και β) προσεισμικού ελέγχου, ύψους 70.000 ευρώ που έχουν, επίσης, ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και οι επόμενες αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Πολυγύρου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει δύο νέες έκτακτες χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 980.000 ευρώ: α) 547.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προκειμένου να καταστεί λειτουργική η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής και β) 433.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του βιολογικού στην Ορμύλια.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε, τέλος, στο έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο Πολυγύρου που αφορά στη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, ύψους 17,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή. «Θα βρούμε την κατάλληλη λύση, έτσι ώστε αυτό το μεγάλο έργο να βρει χρηματοδότηση μέσα από συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στη Χαλκιδική ήταν τα Νέα Μουδανιά, όπου και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρρά. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη, το αμέσως επόμενο διάστημα, της πρότασης του Δήμου για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλα τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο Νέας Προποντίδας μέσω διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και τα έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν στον Δήμο, μετά τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019.

Μετά το πέρας της διευρυμένης σύσκεψης, ο κ. Πέτσας εγκαινίασε το κλειστό γυμναστήριο Νέων Μουδανιών, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική τον Ιούλιο του 2019 και αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Με πολύ καλή συνεργασία, σωστή στοχοθεσία και πολλή δουλειά φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και αυτό θα ήθελα να είναι το μήνυμα που στέλνουμε, σήμερα, σε όλους όσοι θα χαίρονται από εδώ και στο εξής το νέο κλειστό γυμναστήριο, στους μήνες και στα χρόνια που θα έρθουν. Θα ήθελα να κλείσω, λέγοντας ότι η Μακεδονία είναι η καρδιά μας. Και θα την κρατάμε πάντα ψηλά –όπως οφείλουμε– με πίστη στις αξίες και στα ιδανικά των προγόνων μας. Γιατί, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες».

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, τα οποία χρηματοδοτούνται επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

 
Σχολιάστε