Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, στους σεισμοπαθείς του Δήμου Μετεώρων

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 16/01, τροποποιείται η κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους σεισμοπαθείς, και πλέον μπορούν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων και η Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων, να αιτηθούν τη χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Η τροποποίηση έρχεται μετά από επαφές του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρου Αλέκου, ο οποίος επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Τριαντόπουλου Χρήστου, Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για την κρατική αρωγή και την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές καθώς και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο. Επιπλέον με αίτημά του στις 21/12/2021, με αριθμό πρωτοκόλλου 21399, προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ζήτησε να συμπεριληφθούν και οι παραπάνω περιοχές του Δήμου Μετεώρων στη διαδικασία.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων και η Κοινότητα Αχλαδέας της Δημοτικής Ενότητας Χασίων μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ στη διαδικτυακή πύλη arogi.gov.gr μπορούν να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 31η Ιανουαρίου 2022 με δυνατότητα τροποποίησης έως την ημερομηνία αυτή.

Ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων από την πλευρά του, θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) και τον κ. Τριαντόπουλο Χρήστο όσο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο για την άμεση ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα του.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε