OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμο Λαγκαδά με κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Στην έγκριση συμμετοχής του δήμου Λαγκαδά στη δράση «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λαγκαδά.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 318.000 ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά περιλαμβάνει την προμήθεια 38 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της Χώρας.

Ακόμα μέσα στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο, πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων), καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίας

«Ένας από τους στόχους της διοίκησής μας είναι να κάνουν τον Δήμο Λαγκαδά έναν πράσινο δήμο με ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα. Η μετακίνηση με ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα στον  Δήμο μας θα κάνουν περισσότερο βιώσιμη την αστική κινητικότητα και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ποιότητας ζωής στην περιοχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.  

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice