Τζιτζικώστας: «Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που δέχεται ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου»

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και την στήριξη του στον διακεκριμένο ακαδημαϊκό.

«Καταδικάζω απερίφραστα την προσωπική επίθεση που δέχεται όλες τις τελευταίες ημέρες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, η οποία κορυφώθηκε μάλιστα με τις απαράδεκτες αφίσες, με τις οποίες άγνωστοι απειλούν άμεσα τη ζωή του. Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία. Περιμένω από τις Αρχές να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της άνανδρης επίθεσης κατά της ζωής του Νίκου Παπαϊωάννου».

Χθες άγνωστοι κόλλησαν κηδειόχαρτα με τη φωτογραφία του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην παράνομη κατάληψη αντιεξουσιαστών σε αίθουσα του Τμήματος Βιολογίας, ύστερα από 34 χρόνια.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα κηδειόχαρτα έχουν κολληθεί στην περιοχή της Καμάρας.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκεσε 34 ολόκληρα χρόνια.

antidraseis-gia-tis-apeiles-kata-toy-prytani-toy-apth0

Πολιτικές αντιδ
Σχολιάστε