Νέα Πελοπόννησος: «Άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της Λακωνίας»

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας της παράταξης Τατούλη κατέθεσαν επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σχετικά με τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν εξαιτίας του πρόσφατου παγετού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες στην Λακωνία στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

\Οι ζημιές είναι ήδη εμφανείς τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στην παραγωγή που δεν έχει ακόμα συλλεχθεί, ιδιαίτερα  τα εσπεριδοειδή.

Με δεδομένο ότι οι αγρότες της Λακωνίας έχουν υποστεί συνεχείς ζημιές από προηγούμενα καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές αλλά και από τον πρόσφατο παγετό, έχουν φτάσει στα όρια τους.

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την έναρξη καταγραφών των ζημιών και την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσής τους.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την έναρξη καταγραφών των ζημιών και την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσής τους

Αιτούμαστε  η επερώτησή  μας να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος.

Περιφερειακοί  Σύμβουλοι της Π.Ε. Λακωνίας

Τζανετέα Aδαμαντία (Ντία) 

Κανελλάκης Ηλίας 

Σταματάκος Μιχαήλ

Σκούρος Χαράλαμπος 

 
Σχολιάστε