Μετακίνηση γιατρών από Κ.Υ. στο Νοσοκομείο Πύργου ζητά ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Την άμεση μετακίνηση γενικών γιατρών-παθολόγων από Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου, ζητά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος υπογραμμίζει την εξάντληση, την κόπωση και την ανεπάρκεια που παρουσιάζεται στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, που σε συνδυασμό ότι είναι η μόνη νοσηλευτική μονάδα στην περιοχή αποτελεί ένα επικίνδυνο «μείγμα». Τονίζει δε, ότι λόγω της κορύφωσης της πανδημίας, που ισοδυναμεί με ανθρωπιστική κρίση,  κρίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη η μετακίνηση γιατρών από Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Πύργου. 

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου αναφέρει στην επιστολή του: «Η πανδημία κορυφώνεται στην περιοχή. Μόνη νοσηλευτική μονάδα παραμένει το Νοσοκομείο Πύργου. Δυστυχώς, χωρίς το, στοιχειωδώς, απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό. Η κατάσταση καθίσταται επικίνδυνη για τους γιατρούς, τους ασθενείς αλλά και το υπόλοιπο παραϊατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. 

Εάν δεν γίνουν τώρα οι μετακινήσεις πότε θα γίνουν; Η κατάσταση ισοδυναμεί με ανθρωπιστική κρίση. Η διοίκηση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα, όχι ισορροπίες ανούσιας σκοπιμότητας. 

Οι ώρες είναι δύσκολες και επικίνδυνες γι’ αυτούς που διοικούν. Ας το έχουν υπ’ όψη τους».
Σχολιάστε