Έκλεισαν σχολεία στο Ηράκλειο λόγω ελλιπούς συντήρησης του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης – Τι καταγγέλλει ο Ν. Μπαρμπούνης

Για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαρμπούνης, αναφορικά με το κλείσιμο σχολείων επειδή δεν ενεργεί προληπτικά και δεν διενεργεί εγκαίρως τις απαραίτητες εργασίες στα σχολικά κτίρια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. 

Μόλις τρεις ημέρες μετά την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων και χθες η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή παροχής ρεύματος και σφράγισμα του κεντρικού πίνακα ηλεκτροδότησης στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής. Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε ότι ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας και στα δύο σχολεία δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Διαπιστώθηκε ότι περνούσαν νερά με κίνδυνο πρόκλησης βλάβης οπότε και αποφασίστηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ η σφράγισή τους. Το αποτέλεσμα είναι το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου να κλείσουν και οι μαθητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά.

Στη σχετική ανακοίνωση ο υποψήφιος Δήμαρχος διερωτάται:

  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων; Ο Δήμος Ηρακλείου.
  • Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες επισκευές στο διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά για τις διακοπές των Χριστουγέννων;
  • Πως διασφαλίζει ο Δήμαρχος Ηρακλείου την ασφαλή παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες;

«Αέρας αδιαφορίας πνέει στο Ηράκλειο εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα φαίνονται. Τα σχολεία και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι τα θύματα της ανίκανης διοίκησης που ασκεί ο κύριος Μπάμπαλος. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 1ο Γυμνάσιο τελεί υπό κατάληψη μετά την κατάρρευση του στεγάστρου αίθουσας που βρίσκεται εντός της σχολικής μονάδας. Παρά τις παρεμβάσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, παρά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε η Δημοτική μας Ομάδα, ο Δήμος Ηρακλείου εξακολουθεί να προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει το γεγονός και να μας πείσει ότι επρόκειτο για «προγραμματισμένες εργασίες επισκευής» της εν λόγω αίθουσας. Σήμερα δυο ακόμα σχολεία έκλεισαν και πάλι εξαιτίας παραλείψεων και υπαιτιότητας της δημοτικής αρχής», Νίκος Μπαρμπούνης.

 
Σχολιάστε