OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δύο ακόμη προγράμματα ύψους 5 εκ. ευρώ ξεκινούν από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής!

Άλλες δύο συμβάσεις για προγράμματα που αφορούν σε επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινάει ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (ΣΥΔΝΑ).

Το πρώτο πρόγραμμα «Δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας», προϋπολογισμού: 3.820.000€ αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων της περιοχής της Καλλιθέας, του  Αλίμου και του Π. Φαλήρου,  ενώ το δεύτερο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» προϋπολογισμού: 1.187.000€, αφορά στην  παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε  μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και  πιστοποίηση των γνώσεών τους θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση. Η έναρξη των προγραμμάτων υπολογίζεται στους αμέσως επόμενους μήνες.

Οι δράσεις των προγραμμάτων αυτών εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ)  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης(ΒΑΑ) του ΣΥΔΝΑ, συνολικού προϋπολογισμού 35.240.000 ευρώ. 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι γιατί  ξεκινάει η υλοποίηση δύο ακόμη σημαντικών έργων του ΣΥΔΝΑ,  στο πλαίσιο του προγράμματος  ΟΧΕ – ΒΑΑ. Τα δύο αυτά προγράμματα που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 5 εκατομμύρια ευρώ, προσφέρουν στη μείωση της ανεργίας, στην προώθηση της απασχολησιμότητας των εργζομένων και στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής των τριών Δήμων».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα σοβαρό έργο στήριξης των ανέργων, το οποίο ξεκινάει στους τρεις Δήμους του Συνδέσμου. Δίνουμε μία σημαντική ευκαιρία στους άνεργους συμπολίτες μας, στηρίζοντας τόσο την κοινωνική συνοχή, όσο και την οικονομία στην νότια Αττική. Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δημιουργεί ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής»

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ανέφερε από την πλευρά του:

«Οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να αποδώσουν τα μέγιστα, τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και για την βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Μέσω της υλοποίησης των παρεμβάσεων που ανακοινώνουμε σήμερα, στοχεύουμε άνεργοι και εργαζόμενοι του Δήμου μας, να ενισχύσουν το επαγγελματικό και εργασιακό προφίλ τους και να αποκτήσουν περαιτέρω προοπτικές απασχόλησης σε μία δύσκολη πραγματικά συγκυρία».

 

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice