OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δράση: Όχι στον παροπλισμό του Παίδων Πεντέλης- Ζήτησε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δράση“, στα Βριλήσσια με την οποία καταδικάζει την απόφαση για την  αναστολή των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης και ζητά την έμεση ανάκλιση της. Ταυτόχρονα όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής Γιάννης Τσούτσιας, κατέθεσε αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ζητά να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παράταξεις για ένα ζήτημα που “καίει” τους δημότες και υποβαθμίζει την ποιότητα υγείας της περιοχής.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!

Μετά από ένα κρεσέντο ασυνεννοησίας, παλινωδιών, υποχωρήσεων και υπαναχωρήσεων, στη διάρκεια του οποίου, ψεύδονταν επί ημέρες και αλληλοαναιρούνταν, εκτιθέμενοι ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη, ο Υπουργός Υγείας, η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στις 12 Ιανουαρίου στην αναστολή των εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ακόμη και σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ημέρα απεργίας, παρά τα όσα «στοιχεία» δίνουν «οι τηλεοράσεις», στην Πεντέλη διενεργήθηκαν 350 εμβολιασμοί, οι περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο αναλογικά με τη δυναμικότητά του.

Κανείς δεν επιζητεί τη σύγκρουση, οι εργαζόμενοι ζητούν να δουλέψουν! Αλλά η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, επιμένει να θέλει να αχρηστεύσει ένα έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και να το παροπλίσει.

Η ενέργεια αυτή αφήνει χωρίς παιδιατρική κάλυψη χιλιάδες παιδιά που κατοικούν στα Βόρεια προάστεια και την ευρύτερη περιοχή και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου, δεδομένων και των αντιλήψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τύχη του Ε.Σ.Υ…

Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης – την οποία προκάλεσε η αντιδημοκρατική προσφυγή του Υπουργού Υγείας- να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, αυξάνει κατακόρυφα η ανησυχία για το μέλλον του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της περιοχής.

Συρρικνώνουν, συρρικνώνουν, συρρικνώνουν…

Κάποια στιγμή, δεν νοείται να περνάνε όλα αδιαμαρτύρητα.

Ακόμη και μια τοπική δημοτική Κίνηση, όπως η «ΔΡΑΣΗ», οφείλει να ενώσει τη φωνή της, όχι με τους κάθε λογής πολιτικάντηδες, που -ευκαιρίας δοθείσης- ξεπηδούν από παντού για να επωφεληθούν από την αγανάκτηση των πολιτών και να αναβαπτίσουν τον «προοδευτισμό» τους, αλλά με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους απλούς ανθρώπους – κατοίκους της περιοχής και κυρίως με τα παιδιά των οποίων πλήττεται ανεπανόρθωτα το δικαίωμα στη Δωρεάν Υγεία.

Ζητάμε:

– Να συνεχισθεί η συμμετοχή του νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, ώστε να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των παιδιών που έχουν ή θα έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας, χωρίς αυτά να χρειαστεί να καταφύγουν στη «φροντίδα» του ιδιωτικού τομέα.

– Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

– Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων, και να σταθεί με απόφασή του, κοντά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου,

– Να σταματήσει η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το δικαίωμα σε Δωρεάν και Αξιοπρεπή Υγεία, για κάθε Έλληνα πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτο.

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πύργου: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στη Βαρβάσαινα

otavoice

Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά

otavoice

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, στο δημαρχείο Καβάλας

otavoice

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τα ΤΠΣ των Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

otavoice

Δ. Σικυωνίων: Επιτυχές το τριήμερο κυνοφιλικών εκδηλώσεων στον Φενεό

otavoice

Ο Φωκίων Ζαΐμης, Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου της CPMR

otavoice