OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Χανίων: Το Santa Run Chania έδωσε χαρά και ευχές, στα παιδιά της πόλης (Βίντεο)

«Φτιάξε σάκο, γίνε Santa»

Το Santa Run Chania έκανε πραγματικότητα το όραμα για άλλη μια φορά. Δήλωσαν όλοι το «παρών» αλλιώς. Καθώς τρόποι θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν οι δυσκολίες μας κρατούν σε απόσταση. Εμείς σε πείσμα των καιρών θα ερχόμαστε πιο κοντά από ποτέ…Τόσο κοντά, που δεν θα μας ξεχωρίζει και χωρίζει κανείς και τίποτα!

Φέτος έγιναν Άγιοι Βασίληδες με έναν διαφορετικό τρόπο, μέχρι η πόλη να πλημμυρίσει ξανά από το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης της καθιερωμένης διοργάνωσης. Φέτος πήρανε το κόκκινο και το έκαναν λευκό… Μετέτρεψαν τα σώματα σε δώρα και τα δώρα σε ελπίδα! Στάθηκαν δίπλα – δίπλα, όχι με τα σώματα, αλλά με τις καρδιές μας, με τις ψυχές. Έκλεισαν σε εκατοντάδες λευκούς σάκους αγάπη, όνειρα, ευχές… Και τα έστειλαν παντού.

Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa!» αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε το όραμά της και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του στα σωματεία που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο (ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Σύλλογος «Ορίζοντας»), αλλά και τα παιδιά των κοινωνικών δομών του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και άλλων εθελοντικών σωματείων της πόλης μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.

Εκατοντάδες σάκοι φτιαγμένοι με αγάπη, γεμάτοι με δώρα και παιχνίδια κατέφθασαν στον χώρο του ΚΑΜ, στο Παλιό Λιμάνι, στον όμορφο χώρο που φέτος έγινε το σπίτι του Santa Run Chania, με εθελοντές πρόθυμους και πάντα χαμογελαστούς. Ένας χώρος που εκτός από τα δώρα και τις προσφορές των Χανιωτών και όσων επισκέφτηκαν την πόλη κατά τη διάρκεια των εορτών, φιλοξένησε την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Φωτιά στο λιμάνι».

Φωτογραφικό υλικό από παλιότερα Santa Run και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 10 χρόνια. Στιγμιότυπα των διοργανώσεων, αναμνήσεις εθελοντών και συμμετεχόντων μέσα από τον φωτογραφικό φακό 12 φωτογράφων.

Η πιο γλυκιά «φωτιά» που θα ζεσταίνει πάντα την καρδιά τους και θα τους θυμίζει το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης που μοιράζει χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ζαχάρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Γεωργουλάς, Ντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Ζακινθυνάκης, Νίκος Ζακινθυνάκης, Σωτήρης
Ζάχος, Σπύρος Ζερβουδάκης, Αντώνης Κουράτορας, Μαρία Πεντάρη, Αντώνης Στεφανίδης. Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Γοναλάκης, Ρούλα Δρακάκη, Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

Με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας, οι σάκοι με τα δώρα τοποθετήθηκαν συμβολικά στην Πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι. Μετά την καταμέτρηση των σάκων και των αντίστοιχων εσόδων, τα δώρα που συγκεντρώθηκαν θα μοιραστούν μέσω των δομών του Δήμου, της Περιφέρειας και των εθελοντικών σωματείων, σε παιδιά με δυσκολίες διαβίωσης και θέματα υγείας.

Επίσης, κάθε σάκος πριμοδοτείται από τον Δήμο Χανίων με 15 ευρώ για τις ανάγκες των παιδιών των ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη και Συλλόγου «Ορίζοντα»

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Καλαμάτας στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του Δημάρχου Ορεστιάδας

otavoice

Δημιουργήθηκε το 2ο βοτανικό μονοπάτι Σίφνου

otavoice

Στους έβδομους ουρανούς για το 7ο αστέρι ο “πράσινος” δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια σε 2η ΕΜΑΚ και εθελοντές

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Food and Drink Expo”

otavoice