OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Χαλκηδόνος: Υπέβαλλε πρόταση για προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Με στόχο την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης μονίμων κατοίκων και επισκεπτών, o Δήμος Χαλκηδόνος υπέβαλλε πρόταση στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) – μετά την Πρόσκληση του για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» για τη χρηματοδότηση στόλου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το παρόν έργο, προϋπολογισμού 247.961,56 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο Χαλκηδόνος. Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Στην παρούσα φάση, περιλαμβάνονται πέντε (5) σημεία χωροθέτησης των σταθμών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, τα οποία θα εξυπηρετούν 30 ηλεκτρικά ποδήλατα εκ των οποίων 2 θα είναι για ΑΜΕΑ.

“Μετά την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) το οποίο αποτυπώνει τις ανάγκες του Δήμου μας στην ηλεκτροκίνηση, υποβάλλαμε πρόταση για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της περιοχής μας, προετοιμάζοντας την τοπική κοινωνία να δεχθεί την πρόκληση της ηλεκτροκίνησης», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Χαλκηδόνος μπαίνει πλέον σε τροχιά ηλεκτροκίνησης, εκμεταλλευόμενος κάθε σχετικό πρόγραμμα και πρόσκληση.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice