OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Χαλκιδέων: Αποκατάσταση της οικίας Παπαφράγκα και ανάπλαση της παλαιάς πλατείας

Δύο νέα έργα στο Βασιλικό

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα (31/1), από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, η σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση, ανακατασκευή και επανάχρηση οικίας Παπαφράγκα οικισμού Βασιλικού Δ.Ε. Ληλαντίων», το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων, ο οποίος εκπόνησε και τις μελέτες, και χρηματοδοτείται από το CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) του τοπικού προγράμματος της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.».

Το ανωτέρω έργο, συνολικού εγκεκριμένου κόστους 600.000 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου που βρίσκεται επί των οδών Μιαούλη και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο παλαιό Βασιλικό και θα έχει πολιτιστική χρήση. Στο πλαίσιο της αποκατάστασης, θα δημιουργηθεί και ανελκυστήρας και για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, ενώ στον υπαίθριό του χώρο θα δημιουργηθεί ένας ανοικτός δημόσιος χώρος με φύτευση και καθιστικά.

Το συγκεκριμένο έργο θα ενωθεί με δεύτερο έργο που υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων, το έργο «Ανάπλαση παλαιάς πλατείας Βασιλικού», προϋπολογισμού 206.706,46 ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και προβλέπει εργασίες αναδιαμόρφωσης του υφιστάμενου χώρου της πλατείας, εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και εργασίες πρασίνου.

Τα δύο αυτά έργα στην περιοχή του «παλαιού Βασιλικού», θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του Βασιλικού, αλλά και γενικότερα του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Ληλάντιου πεδίου

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice