Δήμος Τρικκαίων: Σε λειτουργία και φέτος, ο Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας

Ξεκίνησε και φέτος τη λειτουργία του, ο Ξενώνας Νυχτερινής Φιλοξενίας του Δήμου Τρικκαίων, προσφέροντας προστασία και στέγη σε συμπολίτες και συμπολίτισσες που έχουν ανάγκη.

Ο Ξενώνας λειτουργεί από τη Δευτέρα (10/1/2022) και για διάστημα 3 μηνών, από 21.00 έως και 9.00. Στεγάζεται, πλέον, στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων, επί της οδού Ομήρου 6.

Ωφελούμενοι και ωφελούμενες του Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας είναι οι συνδημότες και συνδημότισσες, που είναι άστεγοι ή που έχουν πρόσβαση σε επισφαλή στέγαση.

Ο Δήμος Τρικκαίων κάθε χρόνο λειτουργεί τη συγκεκριμένη δομή, με στόχο την προστασία τους μήνες με αυξημένη δυσκολία λόγω των καιρικών συνθηκών. Για το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το Σάββατο 8/1/2022, που τη
συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς. Συμμετείχαν στη σύσκεψη, στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, με επικεφαλής την προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κ. Βέρας Ντάκου, και εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Κέντρο Κοινότητας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα καλύτερης και ουσιαστικότερης λειτουργίας του Ξενώνα, όπως το προσωπικό, οι βάρδιες, η παροχή αναγκαίων ειδών υγιεινής και διατροφής. Εμφαση δόθηκε στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που ορίζουν το ότι οι ωφελούμενοι και ωφελούμενες θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει rapid test το τελευταίο 24ωρο πριν την είσοδο τους στο κτήριο, καθώς επίσης και να αποδέχονται με έγγραφη δήλωσή τους (συμφωνητικό) τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε