Δήμος Παύλου Μελά: Τα αισιόδοξα Χριστούγεννα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, έχοντας ως στόχο την άμβλυνση  των επιπτώσεων της πανδημίας στις οικογένειες του Δήμου, οργάνωσε και υλοποίησε δράσεις, με σκοπό να μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του Δήμου, σε μικρούς και μεγάλους.

Με πρωταρχικό μέλημα, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία, αλλά κυρίως την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, σε μια δύσκολη για όλους χρονιά, κατάφερε να στηρίξει ανθρώπους με πραγματικές ανάγκες ενόψει των εορτών.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χαρά Αμανατίδου έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στους πολίτες, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά λόγω της πανδημίας, ανέλαβε πρωτοβουλίες με σκοπό την ψυχαγωγία, τη στήριξη και την ενημέρωση. Η αλληλεγγύη, η προσφορά και η αισιοδοξία κυριάρχησαν σε όλες τις δράσεις.

Αναλυτικά ο απολογισμός του Δήμου Παύλου Μελά για τις εορταστικές δράσεις που διεξήχθησαν:

ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΛΗ

Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης, που για 2η χρονιά αναπαριστά ψηφιακά και συνεχίζει τις δράσεις που πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους το «Μαγεμένο Στρατόπεδο» τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα. Έτσι, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, με το προσωπικό του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, την δομή Υποστήριξης του παιδιού και της Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» και την αρωγή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» Δήμου Παύλου Μελά, κατασκεύασαν μια ψηφιακή γειτονιά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, στην οποία τα παιδιά και οι οικογένειές τους, περιηγήθηκαν και μεταφέρθηκαν στον κόσμο των Χριστουγέννων.

Στον εορταστικό κόσμο της Μαγεμένη Πύλης

  • Ακούσαμε και είδαμε τα παραμύθια της  Κάρμεν Ρουγγέρη,
  • Κάναμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και κατασκευές μαζί με τα παιδιά στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
  • Μαγειρέψαμε χριστουγεννιάτικες συνταγές στο σπιτάκι “ΓΛΥΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ”
  • Απολαύσαμε τα μουσικά σύνολα των Δημοτικών  Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης της ΙΡΙΣ, τις μοναδικές χοροθεατρικές παραστάσεις της Σχολής Χορού της ΙΡΙΣ, το κουκλοθέατρο από το ΤΙΚ ΝΙΚ στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ,
  • Παίξαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια της Παιδικής Ομπρέλας και μοιραστήκαμε το μυστικό της Νίκης στο “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ”
  • Ταξιδέψαμε ανά τον κόσμο για να μάθουμε πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο στην ενότητα ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  • Γράψαμε το γράμμα μας στον Αη Βασίλη και το ρίξουμε στο κόκκινο κουτί του Αϊ Βασίλη, στην Μαγεμένη Πλατεία
  • Ακούσαμε παιδικές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΜΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ

Η Μαγεμένη Πύλη δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά και περιλαμβάνει υλικό προσαρμοσμένο σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μαγεμένη Πλατεία

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης, στην Άνω Ηλιούπολη παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου.

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω COVID – 19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, στη στολισμένη Μαγεμένη Πλατεία του Δήμου Παύλου Μελά οι προγραμματισμένες δράσεις ακυρώθηκαν. Στην διάρκεια των γιορτών, τα παιδιά και οι μεγάλοι, χάρηκαν το στολισμένο σπίτι του Άη Βασίλη, το λευκό δάσος, το χριστουγεννιάτικο τραίνο και την πολυθρόνα με τον γιγάντιο Άη Βασίλη.

Στη στολισμένη Μαγεμένη Πλατεία του Δήμου Παύλου Μελά και για όλες τις γιορτές, μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στο σπίτι του Άη Βασίλη, έστειλαν το γράμμα τους στον σοφό γέροντα από το ταχυδρομείο, επισκέφθηκαν το λευκό δάσος, το χριστουγεννιάτικο τραίνο και την πολυθρόνα με τον γιγάντιο Άη Βασίλη.

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες χαράς και αγάπης, μέρες σπιτικής θαλπωρής και γιορτινής ατμόσφαιρας. Αυτή την ατμόσφαιρα προσπάθησαν να «μεταφέρουν» οι κοινωνικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά, που επισκέφθηκαν τις Παιδιατρικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθούν δίπλα στα παιδιά που νοσηλεύονται μακριά από το σπίτι τους. Είδη ατομικής υγιεινής, αντισηπτικά gel χεριών, βιβλία, παραμύθια και εορταστικές κάρτες προσφέρθηκαν στα παιδιά, μαζί με μια αγκαλιά ζεστές ευχές για ευτυχισμένο 2022, με υγεία και αγάπη.

 

Γεύματα αγάπης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

 

Μόλις μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, σε μια κοινωνία που λαχταρά μία έκφραση αγάπης, η «Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος» ένωσε τις δυνάμεις της με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσφέρουν γεύμα αγάπης σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, 125 συμπολίτες, έγιναν πρωταγωνιστές στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και παρέλαβαν από το Σημείο Προσφοράς και Εθελοντισμού στη Νικόπολη ένα πλήρες γεύμα το οποίο παρασκευάστηκε με καλή διάθεση, όρεξη για δημιουργία και εκλεκτά υλικά από σεφ -μέλη της Λέσχης.

 

Εορταστικά πακέτα και ευχές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά

 

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής πιστή στο πνεύμα των Χριστουγέννων που προάγει την αλληλεγγύη και την προσφορά, για άλλη μια χρονιά, ανέλαβε την πρωτοβουλία και τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, οι ωφελούμενες οικογένειες του Παντοπωλείου παρέλαβαν μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, με μουσική και κεράσματα, εκτός από το καθορισμένο δέμα του μήνα, ένα εορταστικό πακέτο με προϊόντα και αγαθά για να στρώσουν το τραπέζι των Χριστουγέννων.

Ο Άγιος Βασίλης που επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο μοίρασε δώρα και χαμόγελα στα παιδιά των ωφελούμενων, υπενθυμίζοντας με τον πλέον γιορτινό τρόπο ότι τα Χριστούγεννα πάντα θα είναι στην καρδιά ως η λαμπερή γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Δράση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων για τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 8:00π.μ.- 12:30μ.μ, στον χώρο της Μονής Λαζαριστών πραγματοποιήθηκε δράση εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις δομές του δήμου: Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ και Παιδική Ομπρέλα.

 

Χριστούγεννα με την «Παιδική Ομπρέλα»

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης επισκέφτηκε τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ» χαρίζοντας στα παιδιά χριστουγεννιάτικα δώρα και κυρίως πολλά χαμόγελα.

Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Πολίχνης κ. Ευθύμιο Κοσμίδη, υποδέχτηκαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στη Δομή «Παιδική Ομπρέλα» η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων κ. Χαρά Αμανατίδου και το προσωπικό της Δομής.

Ο κ. Κοσμίδης προσέφερε σε οικογένειες – ωφελούμενους της Δομής, δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε