Δήμος Νέας Ιωνίας: Έκδοση επετειακής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο: «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με χαρά ανακοίνωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισαν να εκδώσουν επετειακή σειρά γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας.

Ως πρώτη ημέρα έκδοσης της σειράς, ορίστηκε η 14η Σεπτεμβρίου 2022. Θερμές ευχαριστίες στον Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και στον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και για την επιμέλεια του θέματος των γραμματοσήμων.

Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σ’ ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα, ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία, αλλά και στην υλοποίηση αυτής της δράσης συνέβαλλαν σημαντικά, οι Δήμαρχοι και των τεσσάρων εμπλεκόμενων Δήμων:

Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης
Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος
Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης
Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου
Σχολιάστε