Δήμος Λαρισαίων: Νέος κύκλος προγράμματος εκμάθησης Η/Υ για άτομα της τρίτης ηλικίας

«Μάθε παππού μου facebook»

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου, ξεκινά νέο κύκλο του προγράμματος εκμάθησης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, για άτομα της τρίτης ηλικίας με τίτλο «Μάθε παππού μου facebook», στοχεύοντας στην στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας σε μια περίοδο δύσκολη.

Η Λάρισα κάνοντας πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργεί δίκτυα και συνεργασίες και διαμορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών και των ενδιαφερόντων τους. Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της νόσου Covid-19, αυξήθηκε η ανάγκη απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων, ιδιαίτερα από τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Συμβάλλοντας στη στήριξή τους, ο Δήμος Λαρισαίων συνεχίζει τη λειτουργία του επιτυχημένου προγράμματος εκμάθησης Ηλεκτρονικου Υπολογιστή, που συμμετείχαν πάνω από 700 συμπολίτες μας, με μαθήματα που θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα πραγματοποιούνται στις νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών-Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκμάθηση βασικών λειτουργών Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, διαχείριση φακέλων και αρχείων, επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο Internet. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος, όπου θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, έχει το Τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τα στελέχη των ΚΑΠΗ .

Για την παρακολούθηση των διά ζώσης μαθημάτων, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/…/1pSCjAyU7Wg52HVmEtt66n1X…/edit

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, όπως επίσης και για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο Γ΄ ΚΑΠΗ – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2410233430 ή στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης και ώρες 08:00 – 14:00 – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250

Διεύθυνση: Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος
E-mail: [email protected]

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε