Δήμος Κηφισιάς: ΟΧΙ στα σχεδιαζόμενα έργα στην οδό Ερμιόνης Νέας Κηφισιάς

Συνεχής αγώνας με νομικές ενέργειες και κινητοποιήσεις  για να αποτραπούν τα σχεδιαζόμενα- καταστροφικά έργα στην οδό Ερμιόνης Νέας Κηφισιάς, αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Κηφισιάς τη Δευτέρα (10/1).  

Οι πολίτες της περιοχής Αδαμών, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ο Κηφισσός», ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών του Δήμου με ένα έργο περιττό και επιζήμιο που θα οδηγήσει χιλιάδες αυτοκίνητα και φορτηγά να εισέρχονται μέσα στον οικιστικό ιστό των Αδαμών.

 Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε ήδη σε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενεργείας για αναστολή των σχεδιαζόμενων έργων σε Αδάμες και γέφυρα Βαρυμπόμπης ενώ ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Ο Κηφισσός» έχει καταθέσει αίτησης θεραπείας με συγκεκριμένα στοιχεία, στο Υπουργείο.

Η πρώτη δράση που αποφασίστηκε ήταν δεντοφύτευση στον κοινόχρηστο χώρο της Ερμιόνης, εκεί που σχεδιάζονται τα έργα και  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/1).

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην τοποθέτηση του τόνισε πως τα έργα που έχουν εξαγγελθεί είναι τελείως περιττά και επιζήμια δημοσιονομικά. Το κράτος θα δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια  για φαραωνικά έργα τα οποία κανείς δεν ζήτησε. Ούτε ο Δήμος μας, ούτε οι γειτονικοί Δήμοι, ούτε η Περιφέρεια Αττικής. 

Επεσήμανε πως οι παράπλευροι δρόμοι της Εθνικής οδού έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τη συνοικία. Ένα μόνιμο αίτημα της Αυτοδιοίκησης ήταν η διαπλάτυνση τους για να μην γίνονται ατυχήματα. Τώρα θα χρησιμοποιήσουν αυτό το στενό παράδρομο και χώρο πρασίνου των Αδαμών για να διοχετεύσουν την κυκλοφορία της Εθνικής οδού. Όλα αυτά με μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία δεν έχει λέξη  για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις. 

Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Κηφισιάς για το θέμα των διοδίων αλλά και στις διαβεβαιώσεις που έχει πάρει πως δεν πρόκειται να εγκατασταθούν, επισημαίνοντας πως το θέμα θα κλείσει οριστικά μόνο με την τροποποίηση της σύμβαση παραχώρησης του 2007 για την επιβολή τους. 

Τέλος ο κ. Θωμάκος μίλησε για μια σειρά έργων στην περιοχή Αδαμών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων όπως η πλατεία Αδαμών (κατασκευή σε δυο οικοδομικά τετράγωνα παιδικής χαράς, πλατείας, αθλητικών εγκαταστάσεων), κλειστό προπονητήριο τύπου μπαλόνι στην περιοχή Γράμμου Φοίνικα, αποχετευτικό δίκτυο και κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου πλησίον του  10ου  Νηπιαγωγείου.

 
Σχολιάστε