Δήμος Καβάλας: Ενημέρωση πολιτών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μέσω της αποστολής SMS

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης των πολιτών, σε περίπτωση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, μέσω της αποστολής μηνυμάτων στους χρήστες κινητών τηλεφώνων.
Η ένταξη της νέας τεχνολογίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, εξασφαλίζει τη μαζική και αποτελεσματική ενημέρωση σημαντικού μέρους του πληθυσμού για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς ή ακραίων καιρικών φαινομένων.
Για τη λειτουργία του προαναφερόμενου μηχανισμού, κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των πολιτών που επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα στη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου.
Από την ομαδιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων, θα καταστεί δυνατή η αποστολή μηνυμάτων σε διαφορετικές συνοικίες και τοπικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας, ανάλογα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Για τη συναίνεση επεξεργασίας των προσωπικών σας στοιχείων, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων (CDPR), πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:Σχολιάστε