OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αστυπάλαιας: Η Μαλτεζάνα αλλάζει με τη συμμετοχή των κατοίκων της!

Δύο δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού που παρέμεναν επί σειρά ετών αναξιοποίητοι βρίσκονται πλέον σε στάδιο επανασχεδιασμού με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών της Μαλτεζάνας.

Πρόκειται για τον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και την έκταση στο παραλιακό μέτωπο πλησίον του μώλου.

Το πρωί του Σαββάτου (29/01) άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στους συγκεκριμένους χώρους μαζί με κατοίκους του οικισμού, όπου με την υποστήριξη του Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network, πραγματοποίησαν ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να ακούσουν προβληματισμούς, ανάγκες αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες για την μελλοντική χρήση αυτών των χώρων.

Με το πέρας της συνάντησης αναδείχθηκε η σημαντικότητα οι εν λόγω χώροι να καλύψουν το διαπιστωμένο έλλειμα σε χώρους εξυπηρέτησης εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους. Παράλληλα αναδείχθηκε η ευκαιρία οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν έναν νέο πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Το επόμενο διάστημα, το ΔΑΦΝΗ θα συμβάλει στην εκπόνηση των μελετών ανάπλασης των χώρων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε σύντομα να υποβληθεί σχετική πρόταση για εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηρακλείου Αττικής: 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Με ολιστικές παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε την Ανατολική Αττική»

otavoice

Με το Γενικό Γραμματέα Δασών συναντήθηκε ο Δ. Κουρέτας

otavoice

Δ.Πετρούπολης: Έκθεση του Δημοτικού τμήματος Φωτογραφίας

otavoice

Ο Γ. Μώραλης στο Open Day των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

otavoice

2ο Πασχαλινό Παζάρι στον Δήμο Αιγιαλείας

otavoice