Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Οικονομική ενίσχυση πυρόπληκτων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να διαθέσει το ποσό που συγκεντρώθηκε από δωρεές για τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας σε όλες τις πληγείσες περιοχές με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης πολλαπλού σκοπού για τις ανάγκες όσων έχουν υποστεί ολικές ή μερικές ζημιές στις κατοικίες τους (χαρακτηρισμός κόκκινο – κίτρινο).

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει στη σταδιακή ανάκαμψη των πληγέντων και να μετριάσει το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν μετά την καταστροφή. Το ποσό αυτό θα μεταφέρεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σε ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας από τις 09:00 έως τις 15:00 προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης πυρόπληκτων. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης θα υπάρχει προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022 (πρόκειται να ακολουθήσει συμπληρωματική ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.).
Σχολιάστε