OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Μεσολογγίου: «Η οργανωμένη προσπάθεια να γεμίσει η πόλη τις ημέρες των γιορτών με σκουπίδια απέτυχε παταγωδώς»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της καθαριότητας και την Αντιδήμαρχο και καταδίκασε το γεγονός της κράτησης τους».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π Μεσολογγίου, με ψήφισμα του, εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της καθαριότητας και την Αντιδήμαρχο, Περσεφόνη Μελαχρή και καταδίκασε  την πρακτική του Δημοτικού Συμβούλου, Χρήστου Τέγα, για τη μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος τους, που μόνο στόχο είχε να αποκομίσει μικροπολιτικά  οφέλη.

Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζεται ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π Μεσολογγίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και την Αντιδήμαρχο, Περσεφόνη Μελαχρή που επί ώρες κρατούνταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι και μετέπειτα στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου «σαν κοινοί εγκληματίες». Οι κρατούμενοι πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία την επομένη το μεσημέρι κατηγορούμενοι για υποβάθμιση περιβάλλοντος!

Παράλληλα: 

Ζητά εξηγήσεις για τον ρόλο της Αστυνομίας στην συγκεκριμένη υπόθεση. Γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου κρατούνταν από 9.30 π.μ. – 13.00 μ.μ. χωρίς να τους έχουν πάρει κατάθεση ή να έχει γίνει έκθεση σύλληψης; Τότε για ποιο λόγο κρατούνταν; 

Το Σώμα καταδικάζει τις πρακτικές και μεθοδεύσεις καθώς και την μήνυση που υπέβαλε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Τέγας, ο οποίος μάλιστα δεν ήρθε καν στο Δικαστήριο να υποστηρίξει τις καταγγελίες του. Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος να μηνύει δημοτικούς υπαλλήλους και να τους οδηγεί στα κρατητήρια ως κοινοί εγκληματίες! 

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και των αιρετών. 

Στεκόμαστε δίπλα τους, στον αγώνα που δίνουν για να επιλύσουν τα προβλήματα σύσσωμου του λαού του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο  Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, που ήταν και εισηγητής του θέματος, ανέφερε ότι η προσπάθεια να γεμίσει η πόλη τις μέρες των γιορτών με σκουπίδια απέτυχε παταγωδώς.

Χαρακτήρισε άκαιρη, άστοχη και επιεικώς απαράδεκτη την καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Τέγα  που έφερε σε τραγικά δύσκολη θέση ανθρώπους που απλώς έκαναν  ευσυνείδητα το καθήκον τους, που  δούλευαν για να είναι ο Δήμος καθαρός και σε τάξη και αντί να τους στηρίζει και να τους επαινεί τους έστειλε στα κρατητήρια!

Σημείωσε ακόμη ότι η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής στα χρονικά  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικός Σύμβουλός εν ενεργεία εκμεταλλευόμενος την διπλή του ιδιότητα ως αστυνομικός, να μηνύει εργαζόμενους στο Δήμο και να τους οδηγεί στα κρατητήρια ως «εγκληματίες»!  

Ο Δήμαρχος άφησε υπονοούμενα ότι η καταγγελία αυτή δεν ήταν μια απλή σκέψη ενός ανθρώπου αλλά μια πολύ καλά μεθοδευμένη κίνηση, με υπολογισμένους χρόνους, με αξιοποίηση εργαλείων, με χρήση και κατάχρηση διαδικασιών, η οποία δεν είχε στόχο να προστατέψει το περιβάλλον και το κτήμα «Πετούνη» αλλά να εμποδίσει την Δημοτική Αρχή  να παράξει το έργο της, να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, στο να υπακούουν στις εντολές των διοικούντων, να γεμίσει χρονιάρες μέρες ο Δήμος με σκουπίδια και να βλάψει παντίω τρόπο τη Δημοτική Αρχή και τους δημότες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Κώστας Λύρος υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που καταβάλλει η δημοτική αρχή, που είναι η μοναδική, όπως είπε, που ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα και μάλιστα προχωρά στην οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων με έργα και δράσεις που έχει δρομολογήσει.    

«Αφήστε μας επιτέλους να κάνουμε τη δουλεία μας. Να κρίνετε τα έργα και τις ημέρες μας στο τέλος της θητείας μας και μάλιστα αυστηρά…» κατέληξε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice