Αρναουτάκης: «Ξεκινά δεκαετία ανάπτυξης για την Κρήτη και τα Χανιά»

«Η δεκαετία που διανύουμε θα είναι μια δεκαετία ανάπτυξης, εργασίας και κοινωνικής συνοχής για την Κρήτη», ανέφερε από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές οι οποίες έρχονται από το ΕΣΠΑ και το ταμείο ανάκαμψης αλλά και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων καθώς και από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους, θα μπορούμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε, να υλοποιούμε τον προγραμματισμό που έχουμε και να διεκδικούμε σημαντικούς πόρους για έργα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής που έγινε στα Χανιά για την αποκατάσταση και ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με 15 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση και την χαρά του που το νέο έτος ξεκινά με σημαντικά έργα για τα Χανιά και την Κρήτη ενώ υπογράμμισε πως θα ακολουθήσουν για τον Δήμο Χανίων σειρά έργων και υποδομών με την χρηματοδότηση και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και χαιρόμαστε που ξεκινά αυτή η περίοδος από το 2022 και για τα επόμενα χρόνια με πολλά έργα, όπως τα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που για τα Χανιά θα ξεπεράσουν τα 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και άλλα έργα που αφορούν τις αναπλάσεις της ευρύτερης περιοχής των Χανίων. Από το παλιό λιμάνι, τα Νεώρια, τις μελέτες που κάνουμε με το Πολυτεχνείο Κρήτης και μια σειρά έργων ανάδειξης και ανάπλασης, που θα δώσουν μια νέα εικόνα για τους πολίτες και τους επισκέπτες, στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Χανίων με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη καθώς και θεσμικούς παράγοντες.
Σχολιάστε