«2η Γιορτή Παιδείας, Γραμμάτων και Τεχνών», από τον Δήμο Βισαλτίας

Θα βραβευθεί ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Μπαρτζούδης

Την μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τιμήσει ο Δήμος Βισαλτίας στην «2 η Γιορτή Παιδείας, Γραμμάτων και Τεχνών», το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» του Δημοτικού Μεγάρου στην Νιγρίτα.

Για τους Τρεις Ιεράρχες θα μιλήσει ο θεολόγος κ. Κωνσταντίνος Καριώτης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωση θα βραβευθεί για την προσφορά του στην ιστορία και στον πολιτισμό του τόπου μας ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Μπαρτζούδης. Για την ζωή και το έργο του κ. Μπαρτζούδη θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Κακαρούδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

7:00 μ.μ. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό

7:15 μ.μ. Ομιλία με θέμα « Οι τρεις Ιεράρχες» από τον θεολόγο κ. Κωνσταντίνο Καριώτη

7:30 μ.μ Για την ζωή και το έργο του κ. Γεώργιου Μπαρτζούδη θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Κακαρούδης

8:00 μ.μ «100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή» – Για την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή της Βισαλτίας θα μιλήσει ο κ. Γεώργιος Μπαρτζούδης

8:15 μ.μ Βράβευση κ. Γεώργιου Μπαρτζούδη από τον Δήμαρχο Βισαλτίας

Η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (τριμήνου) – Απαραίτητη η χρήση μάσκας

Βιογραφικό Γεωργίου Μπαρτζούδη

Γεννήθηκε το 1941 στην Αγία Παρασκευή της Βισαλτίας, όπου έμαθε τα πρώτα γράμματα. Το 1959 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Νιγρίτας και συνέχισε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στον στρατό ως έφεδρος αξιωματικός. Στη συνέχεια εργάστηκε για λίγο στη Ρόδο, στο πρόγραμμα δακοκτονίας, και μετά για ένα χρόνο στην Αγροτική Τράπεζα, στο Θέρμο Τριχωνίδας.

Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε στο Υπουργείο Γεωργίας, στη Σταυρούπολη και στην Ξάνθη, και εργάστηκε ως ιδιώτης. Κατά την επιστράτευση του 1974, υπηρέτησε επί τρεις μήνες στον Έβρο. Εκεί, στις Φέρες και στην Αλεξανδρούπολη, συνέχισε και πάλι ως υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας. Το 1978-80 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, με αντικείμενο τις έγγειες βελτιώσεις, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1981 μετατέθηκε στην ΥΕΒ Σερρών.

Από το 1989 μέχρι το 2005, που συνταξιοδοτήθηκε, ήταν Διευθυντής της Υπηρεσίας αυτής. Στη διάρκεια της υπηρεσίας του συνέταξε διάφορες εργασίες σε θέματα εγγείων βελτιώσεων, αλλά και σχετικές με το ιστορικό των μεγάλων έργων στην πεδιάδα Σερρών. Μετά την συνταξιοδότησή του, ασχολήθηκε με την τοπική ιστορία, κάνοντας αρχή με το βιβλίο του «Η απελευθέρωση της περιοχής Νιγρίτας και οι συμπλοκές με τους Βουλγάρους, Οκτώβριος 1912-Φεβρουάριος 1913».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε