OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασία Βασίλη Παπαγεωργίου, συναντήθηκε την Παρασκευή (10/12) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο υπουργείο.

Στη συνάντηση αυτή, όπου παρευρέθηκε κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιώργος Καραστέργιος, με παρόντα και τον διευθυντή συντονισμού του Υπουργείου Φοίβο Θεοδώρου, μεταξύ άλλων τέθηκε από τον Δήμαρχο το αίτημα για αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση η οποία απαιτείται για άμεση αποκατάσταση των συνεχιζόμενων από καιρικά φαινόμενα ζημιών στο Δήμο Πύργου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν το Δήμο, με τα έργα άμεσης επέμβασης στις πλημμυρόπληκτες περιοχές να αποτελούν προτεραιότητα. Μετά άλλωστε και τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Πύργου με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η απόφαση αυτή που υπεγράφη πριν λίγες μέρες, αφορά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 29 και 30-11-2021 στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πύργου έκανε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα όλους τους τελευταίους μήνες κι επεσήμανε πως μετά το θετικό γεγονός της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται κι η παροχή κονδυλίων για απαιτούμενες αποκαταστάσεις, όπως μέσω των ΣΑΕ081 και ΣΑΕ055. Προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες, καθώς και για έργα αποκατάστασης οδοποιίας, γεφυριδίων και γενικότερα διάφορων υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice