Συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων στη δράση Zero Hero – «Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών»

Ο Δήμος Βριλησσίων πρωτοπόρος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος συμμετέχει στη δράση Zero Hero – «Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών». Μία δράση που εμπνέει μικρούς και μεγάλους, ώστε να συγκεντρώσουν ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών, σε έναν εμβληματικό κάδο συλλογής σε σχήμα ψαριού, πριν αυτές καταλήξουν στη θάλασσα και κατ’ επέκταση στην τροφική αλυσίδα.

To Zero Hero – «Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών», στοχεύει στην πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων, καθώς και στην ενίσχυση ενός eco-συστήματος που φέρνει κοντά οργανισμούς και άτομα, τα οποία μοιράζονται το ίδιο όραμα: έναν πλανήτη που όλοι σεβόμαστε και διατηρούμε αναλλοίωτο!

Οι ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της δράσης, οδηγούνται με τρόπο οργανωμένο και καταγεγραμμένο προς ανακύκλωση με τη βοήθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Keep Sea Blue, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Το εντυπωσιακό ψάρι της πρωτοβουλίας Zero Hero, θα βρίσκεται στο Δήμο Βριλλησίων, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) στην οδό Μπακογιάννη, από τις 16-19/12, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να το επισκεφθεί, φέρνοντας τα πλαστικά μπουκάλια ώστε να το γεμίσει.

Ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους στο ψάρι της Zero Hero την Πέμπτη 16/12 και ώρα 11:30, στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε