OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού, Κάρολου Παπούλια, επισημαίνει:

“Σήμερα, η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια μιας κορυφαίας προσωπικότητας, ενός σπουδαίου πολιτικού άνδρα που άφησε το προσωπικό του στίγμα στην εγχώρια πολιτική σκηνή και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Ο Κάρολος Παπούλιας, υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και συνέπεια το αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, από κάθε θέση ευθύνης που του ανατέθηκε.
Με θλίψη λέμε σήμερα το τελευταίο αντίο στον παθιασμένο Δημοκράτη Αγωνιστή, στον Υπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια”.

 Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιών, με ομόφωνη Απόφασή του, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου του, Ευτύχη Δαμιανάκη, εξέδωσε ψήφισμα, αναφορικά με την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού, Κάρολου Παπούλια. Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Tο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια.
Ο Κάρολος Παπούλιας, εκλεγείς για δυο συνεχόμενες θητείες ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπηρέτησε το ύπατο αξίωμα της Πολιτείας με συνέπεια, ανεπίληπτο ήθος και υψηλό πατριωτικό αίσθημα.
Ως Υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, άνοιξε νέους ορίζοντες στην άσκηση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.
Άσκησε με συνέπεια ουσιαστική και πολυεπίπεδη Εξωτερική Πολιτική και με καθοριστικές παρεμβάσεις του, συνέβαλε ώστε να καταστεί η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.
Για την προσφορά του στην υπηρεσία της πατρίδας μας και το ενδιαφέρον του για την προώθηση των θεμάτων, που απασχόλησαν τον Δήμο μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο με ομόφωνη Απόφασή του είχε ανακηρύξει τον Κάρολο Παπούλια σε Επίτιμο Δημότη, την 1 η Δεκεμβρίου 2008, κατά τη διάρκεια της 95 ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Το Δημοτικό Συμβόλιο και ο Δήμαρχος Χανίων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος».
Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων υπογραμμίζεται:
– Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού, Κάρολου Παπούλια.
– Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice