OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στάθης Κούπας: Πλεονασματικός Ισολογισμός 254.000 ευρώ, του δήμου Νέας Σμύρνης

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Νέας Σμύρνης Στάθης Κούπας, περιγράφει το θαύμα οικοννομικής διαχείρησης που επετεύχθει και μετά από μια μαύρη περίοδο ο δήμος είναι πλεονασματικός και απόλυτα Υγιής.

Για τον κ. Κούπα είναι μια δικάιωση μιας και βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο μιας και δεν παρέκλεινε από το στόχο που είχε θέσει η δημοτική αρχή.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2020

“Πλεόνασμα 254χιλ.ευρω έδειξε ο έλεγχος των ορκωτών Λογιστών.
Έχω την τιμή, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών για 8η συνεχή χρονιά, να παρουσιάσω σήμερα Δευτέρα 23/11/2021 τον Ισολογισμό του Δήμου στον οποίο καταγράφεται πλεόνασμα 254.267,33 ευρώ για το 2020.”

Ετσι ξεκίνησα την τοποθέτηση μου στο Δημ.Συμβούλιο. και έκλεισα συνοψίζοντας -μετά την αναλυτική ενημέρωση επι των αποτελεσματων χρήσης-
Ο Δήμος μας είναι απο εκείνους που έχει όλα τα στοιχεία μια υγιούς Οικονομικής μονάδας, αφού:

α) Εχει πλεόνασμα στα ίδια κεφάλαια του

β)Δεν εχει βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις

γ)Εξοφλεί εμπρόθεσμα όλες τις υποχρεώσεις του

δ)Σχηματίζει προβλέψεις για ενδεχόμενους κινδύνους και επισφαλείς απαιτήσεις ακολουθώντας τις λογιστικές αρχές
ε)Οι δείκτες ρευστότητας δείχνουν ότι καλόπτει με άνεση τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του (μόνο από τα τραπεζικά διαθέσιμα στις 31/12/2020 ο Δήμος μπορούσε να καλύψει κατά δύο φορές τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του)

Κι ας μη ξεχνάμε τι συνέβη το 2020! Υστέρηση εσόδων, αναστολή πληρωμών προς τον Δήμο,μειώσεις ανταποδοτικών και άλλων τελών, ενω συγχρόνως είχαμε αύξηση όλωντων δαπανών στις Κοινωνικές δομές, στις ανάγκες Καθαριότητας στην πόλη και τα Σχολεία, στις προμήθειες για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία κ.α

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ!!!.

Όμως θα θυμάμαι για χόονια τον Μάρτιο του 2020 που η Αντιπολίτευση παρουσίασε στο Δημ. Συμβούλιο, σχέδιο ενίσχυσης δήθεν των Κοινωνικών Υπηρεσιών, κόστους 5 εκατομμυρίων ευρω!! Και όταν αντέτεινα ότι τα περισσότερα είναι ανεδαφικά και ούτε πραγματικές ανάγκες θα εξυπηρετήσουν, αλλά κινδυνεύει συγχρόνως με οικονομικό εκτροχιασμό ο Δήμος Τι δεν άκουσα και τι δεν διάβασα τις επόμενες μέρες!!! Ανάλγητος ο Κούπας, άτεγκτος Θησαυροφύλακας, Δικό του είναι το πουγκί και δεν το ανοίγει?? (Ακριβώς επειδή δεν είναι δικό μου το πουγκί , όφειλα να συμπεριφερθώ με περίσκεψη και οχι με τη λογική του “δώστα όλα”) Και “διαφώνησα”ακόμη και με συναδέλφους Αντιδημάρχους και με προισταμένους και Διευθυντές υπηρεσιών “ψυχράνθηκα” και στα μανταλάκια με κρέμασαν οι Συνδικαλιστές!!!
Σήμερα όμως που κανένας δεν μπορεί να πει οτι ο ΔΗΜΟΣ δεν έδειξε αυξημένη Κοινωνική ευαισθησία ούτε ότι ανέστειλε τις παρεμβάσεις του στην πόλη ούτε τις πάσης φύσεως προμήθειες δεν φρόντισε, ούτε οτι παραμέλησε τις διάφορες δραστηριότητες του ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ!!! Και η χρήση του 2020 είχε θετικό αποτέλεσμα και στα οικονομικά! Δεν μιλάω για κανενός είδους δικαίωση ,όπως θα άκαναν πολλοί!

Οφείλω μόνο ,αφ ενός να πω οτι Συμπαραστάτη στην όποια προσπάθεια είχα τον ίδιο τον Δήμαρχο ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΟΥΛΑΚΗ και αφετέρου ως Αυτοδιοικητικός επι σειρά ετών να τονίσω τις προσπάθειες της ΚΕΔΕ που συνέβαλαν ώστε η Κεντρική Κυβέρνηση δια του τότε υπουργού Εσωτερικών ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ να αυξήσουν τις επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ. Ιδιαίτερα για την Νέα Σμύρνη η αύξηση αυτή ξεπέρασε το 30%.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αιγιαλείας: Μήνυμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, στην κοπή πίτας

otavoice

Δήμαρχος Εορδαίας: “Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου”

otavoice

Χ. Δούκας: «Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η πράσινη Αθήνα αρχίζει τώρα»

otavoice

Δήμος Κατερίνης: Πρώτη συνεδρίαση για την ΔΕ Ισότητας των Φύλων

otavoice

Σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών

otavoice

Νέα σύγχρονη παιδική χαρά στο Βέλος, στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου

otavoice