OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ρούσσος: «Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας, να δοθεί λύση στο θέμα της ένταξης του «Πεύκο Πολίτη» (Βίντεο)

Παρέμβαση του Δημάρχου Χαλανδρίου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για το θέμα της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη». Τα αδιέξοδα που συνεπάγονται για το Χαλάνδρι και για χιλιάδες πολίτες, οι καθυστερήσεις στην ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» παρουσίασε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπασταματίου, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συμπολιτών μας.

Περιγράφοντας την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην πόλη λόγω της εκκρεμότητας των 50 χρόνων, ο Σίμος Ρούσσος είπε μεταξύ άλλων:

«Από το 1971, που η περιοχή έμεινε εκτός Σχεδίου Πόλης, η Αθήνα άλλαξε, το Χαλάνδρι άλλαξε, οικοδομήθηκαν οι πρόποδες της Πεντέλης, το Γαλάτσι, τα Τουρκοβούνια και έμεινε στο Χαλάνδρι ο κάμπος των 1.300 στρεμμάτων, με τέσσερις σταθμούς Μετρό επάνω –Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή,Νομισματοκοπείο- μια περιοχή από τη Λ. Μεσογείων έως τη Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας, με 1180 ιδιοκτησίες, που αφορούν πάνω από 5.000 ανθρώπους. Οι παλαιότεροι έχουν φύγει, και είναι πια τα παιδιά και τα εγγόνια τους».

Η περιοχή έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με τον καταυλισμό απάνω, με παράγκες, μια μαύρη τρύπα μέσα στην πόλη, μια ζούγκλα, ένας τόπος πλήρους αυθαιρεσίας, όπου δεν μπορούμε ως Δήμος να εκτελέσουμε κανένα έργο, το χειμώνα κινδυνεύουμε από πλημμύρες και το Καλοκαίρι από πυρκαγιές». Πέντε μήνες είναι ασήμαντοι για τη γραφειοκρατία, αλλά πολλοί για τις ανθρώπινες ζωές»

Αναφερόμενος σε όλα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, που εξαντλούν περαιτέρω την υπομονή των πολιτών, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε: «Από το 2018, συναντήσαμε διάφορες δικαιολογίες και άλλες που εφευρέθηκαν στην πορεία. Πέρυσι, στις 27 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, έγινε σύσκεψη αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας και συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης, προκειμένου να κάνει ο καθένας αυτό που του αντιστοιχούσε, ώστε επιτέλους να λυθεί αυτό το αίσχος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, έχει εγκρίνει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η πολεοδόμηση του «Πεύκο Πολίτη», όλες οι προϋποθέσεις που τέθηκαν σε εκείνη τη σύσκεψη, έχουν πλέον υλοποιηθεί από τον Δήμο Χαλανδρίου. Αλλά ακόμα, μένει η μελέτη στα συρτάρια της διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την υπομονή τους, δικαίως μετά από 50 χρόνια. Για τη γραφειοκρατία των υπουργείων, των δήμων και των περιφερειών μπορεί οι δυο, τρεις, πέντε μήνες να είναι ασήμαντο διάστημα, αλλά για τις ανθρώπινες ζωές είναι πολύ μεγάλο, ειδικά σε εποχές κρίσης, που οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν, χωρίς να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Και ο Δήμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί, εφόσον δεν υπάρχουν δρόμοι και οικοδομικά τετράγωνα, και κανέναν έργο δεν μπορεί να κάνει σε εκτός Σχεδίου περιοχή».

«Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας» Υπογραμμίζοντας ότι, η ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης είναι μια «τεράστια
αναπτυξιακή ευκαιρία για το Δήμο αλλά και για ολόκληρη την Αττική, μιας και βρίσκεται ανάμεσα στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες, της Μεσογείων και της Δουκίσσης Πλακεντίας, και φιλοξενεί τέσσερις σταθμούς του Μετρό», δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και τόνισε, ότι η άρση του αδιεξόδου στο θέμα, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας Αττικής».

«Απευθυνθήκαμε σε όλα τα κόμματα και τις περιφερειακές παρατάξεις, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης της Περιφέρειας. Ο περιφερειάρχης έχει δεσμευτεί δημοσίως πολλές φορές για την επίλυση του θέματος, δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν το θέλει, αλλά τα λόγια φεύγουνε, τα έργα μένουν και αυτά δεν τα έχουμε δει ακόμα, και άρα είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε το καμπανάκι. Δεν θα αποφύγουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από Γενάρη»

Καταλήγοντας, ο Σίμος Ρούσσος τόνισε οι πολίτες δεν πιστεύουν πια σε καμία υπόσχεση και προέβλεψε κινητοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι έχουν χάσει κάθε υπομονή, δεν πιστεύουν καμία υπόσχεση και μόνο το γεγονός της πανδημίας και τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού έχουν αποτρέψει πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες δεν θα αποφύγουμε από Γενάρη, αν δεν πάρει το πράγμα το δρόμο του. Ο χρόνος των λόγων και των υποσχέσεων έχει τελειώσει. Όλοι περιμένουμε πράξεις»

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Εορδαίας

otavoice

Η ατζέντα της 12ης και 13ης τακτικής συνεδρίασης του Π.Σ. Ιονίων Νήσων

otavoice

ΠΔΜ- Θ. Ζυμπίδης: Να ξεπεράσσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος

otavoice

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου ενημέρωσε τους πολίτες για το έργο σε λαϊκή συνέλευση

otavoice

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων

otavoice

Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

otavoice