OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

ΠΙΝ: Ανανεώνεται, αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο φωτεινών σηματοδοτών στο δίκτυο της Κέρκυρας

Ξεκίνησε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική ανανέωση και ολοκληρωτική αναβάθμιση του πεπαλαιωμένου και άκρως προβληματικού συστήματος φωτεινών σηματοδοτών σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Μανώλη Ορφανουδάκη (Τεχνικών Έργων & Υποδομών) και Κώστα Ζορμπά (Χωρικός Π.Ε. Κέρκυρας), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Π.Ι.Ν. αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ» με την ανάδοχο εταιρεία «Superior ΙΚΕ».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους πεζούς σε ολόκληρη την Κέρκυρα βάζοντας σε λειτουργία ένα σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα φωτεινών σηματοδοτών, με τη χρήση λαμπτήρων LED και με δυνατότητα τηλέ-επιτήρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι κόμβοι διαθέτουν λαμπτήρες πυράκτωσης, με αποτέλεσμα ν’ απαιτείται η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στους σηματοδότες του κόμβου κατά μέσο όρο ανά επτάμηνο. Σ’ αυτούς τους συμπεριλαμβάνονται και οι αναρτημένοι κόμβοι για τους οποίους απαιτείται η χρήση καδοφόρου οχήματος για την αλλαγή των λαμπτήρων, με υψηλό κόστος. Αυτό θα διορθωθεί με την χρήση σηματοδοτών με λαμπτήρες LED, οι οποίοι αφενός μπορούν να υποστηριχθούν από τον ρυθμιστή, αφετέρου έχουν εγγύηση καλής λειτουργίας για τουλάχιστον 5 έτη, έτσι ώστε να αποσβεστεί το υψηλό κόστος τους.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.700.000 € με ΦΠΑ 24% (η δαπάνη καλύπτεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) και προθεσμία εκτέλεσής του τους 12 μήνες, αν και τόσο η Περιφερειακή Αρχή, όσο και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Κώστας Φατούρος, δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους ότι το έργο θα έχει πλήρως παραδοθεί νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση, ανακατασκευή και επέκταση -όπου αυτό απαιτηθεί- των φωτεινών σηματοδοτών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κερκύρας, καθώς το υπάρχον σύστημα φωτεινών σηματοδοτών της Κέρκυρας όντας ιδιαίτερα παλαιωμένο (οι καλωδιώσεις καθώς και ο υπόλοιπος εξοπλισμός έχουν φθαρεί και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι παρωχημένος), έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές βλάβες.

Συγκεντρωτικά, η παρέμβαση στους φωτεινούς σηματοδότες στοχεύει στην αποτροπή & ευκολία αποκατάστασης βλαβών, τη διεύρυνση της περιόδου τακτικής συντήρησης, την ορθή & νόμιμη διαχείριση της κυκλοφορίας, την εγγύηση καλής λειτουργίας εξοπλισμού & εγκατάστασης και την τηλέ-επιτήρηση λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice