OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: «Θα συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση των δομών, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής με πόρους ύψους 160 εκ. ευρώ»

Την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ) στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Εταιρείας Ε. Σκουτέλη και μέλη της διοίκησης και του προσωπικού της Δομής. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ.Βλάχος. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να τους ευχηθεί καλή χρονιά, αφού άκουσε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ δέχθηκε και αναμνηστικά χειροποίητα δώρα φτιαγμένα από τα παιδιά. Παράλληλα ξεναγήθηκε στους χώρους αποκατάστασης και θεραπείας των παιδιών και ενημερώθηκε από την Πρόεδρο και το προσωπικό της Δομής για την ιστορία, το έργο και την αδιάλειπτη προσφορά της Εταιρείας στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειες τους, επί 84 συναπτά έτη, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1937.

Επισημαίνεται πως στη Δομή εξυπηρετούνται περί τα 200 παιδιά και οι οικογένειες τους ημερησίως, ενώ στα 6 παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στηρίζονται καθημερινά πάνω από 1.000 παιδιά. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο Ελ. Σκουτέλη και όλο το προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν για δεκαετίες, με στόχο την ουσιαστική στήριξη των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους. Προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό με ισότιμους όρους και να μην οδηγηθούν στην περιθωριοποίηση. Σ΄αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη τη βούλησή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα προς αυτή την κατεύθυνση, ως Περιφέρεια Αττικής θα οριστικοποιήσουμε το σχεδιασμό και τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε προκειμένου να στηριχθεί η σημαντική αυτή Δομή, μέσα από τα προγράμματά μας, όπως κάνουμε και με τις 292 κοινωνικές δομές, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής με πόρους ύψους 160 εκ. ευρώ. Σ΄αυτά τα γενναία παιδιά που διεκδικούν και δικαιούνται μία ευκαιρία για μία φυσιολογική ζωή, θα είμαστε δίπλα, ουσιαστικοί συμπαραστάτες στον αγώνα και στην προσπάθεια που καταβάλλουν». 

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice