Ο Δήμος Τήλου στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων ήρθε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.

Αποκτήθηκε μέσω του Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) σε συνέχεια της απόκτησης ενός ηλεκτροκίνητου επιβατικού οχήματος μηδενικών ρύπων και ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος μικρών διαστάσεων δυο θέσεων με μικρή καρότσα που αποκτήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων εντός των οικισμών και εν αναμονή της απόκτησης ενός ακόμα ηλεκτροκίνητου τετράκυκλου οχήματος με ανατρεπόμενη ανοικτή κιβωτάμαξα.

Ο Δήμος Τήλου και η δημοτική αρχή της Μαρία Καμμά Αλειφέρη, συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φίλων του νησιού . Τέλος υπενθυμίζεται πως έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση ένταξης στο έργο ‘Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Τήλου’ στον άξονα ‘Περιβάλλον’ του προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ ύψους 1.000.000 ευρώ με σκοπό την απόκτηση ενός ηλεκτροκίνητου επιβατικού οχήματος, ενός ηλεκτρικού μικρού φορτηγού κλειστού τύπου, ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος πολλαπλών χρήσεων με ανατροπή, ενός ηλεκτρικού βαν αλλά και ενός ακόμα ηλεκτρικού λεωφορείου 42 θέσεων και ενός σταθμού φόρτισης και τεσσάρων επιτοίχιων φορτιστών για την φόρτιση των υπό προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων.
Σχολιάστε