Ο Δήμος Πεντέλης δεν γνωρίζει τα προβλήματα τα οποία καλείται να διαχειριστεί και να λύσει

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μωραϊτης – Δημοτικός Σύμβουλος “Δημοτική Συμμαχία”

Η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα που μένουν ΑΛΥΤΑ και δεν φτάνουν αυτά, προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα, νέα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ίδια( Νταού, απογραφή κατοίκων οικισμού Αγίου Δημητρίου), που επιτρέπει στο Δήμο Παλλήνης-Γέρακα να κάνει απογραφή, παραχώρηση στην Παλλήνη, μέρος ή όλο τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, που από την ίδρυσή του υπάγεται στο Δήμο Πεντέλης.

Η συσσώρευση προβλημάτων, τελειωμό δεν έχει.

Βασικές αιτίες είναι… η ΑΓΝΟΙΑ και η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Η νέα δημοτική αρχή, δεν γνωρίζει τα προβλήματα τα οποία καλείται να διαχειριστεί και να λύσει.

Δεν γνωρίζουν που πάνε τα τέσσερα!!! 

Δεν γνωρίζει ούτε το δήμο, ούτε τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες, ούτε την καθημερινότητα, ούτε πολιτική έχει, ούτε στόχους.

Η άγνοια δεν έχει σύνορα, οπότε και κατά συνέπεια η δημοτική αρχή βρίσκεται μέσα στον πυθμένα της άγνοιάς της…στη θέση που της αρμόζει.

Ιδιωτικοποιεί τον δήμο με εργολάβους συγκομιδής κλαδιών και τον διαχειρίζεται όπως το μπακάλικο που της άφησε κληρονομιά ο πατέρας της.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκμηδενίζεται έτσι, η μια αλαζονεία διαδέχεται την άλλη και η συσσώρευση προβλημάτων τελειωμό δεν έχει.

Μη έχοντας διαχείριση, γνώση και δημοτικό στόχο, ο Δήμος Πεντέλης δεν έχει προοπτική, βρίσκεται σε ένα διαρκές κομφούζιο, σε μια απέραντη σύγχυση …στεγανά και αδιέξοδα παντού, κοινωνίες περιχαρακωμένες, δήμος διαιρεμένος, χωρίς ταυτότητα….ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

Ειλικρινά διερωτάται κανείς…για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το πράγμα που λέγεται ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Κωνσταντίνος Μωραϊτης 

Δημοτικός Σύμβουλος 

Δημοτική Συμμαχία

 
Σχολιάστε