Ο Δήμος Λαγκαδά επενδύει στον πολιτισμό

Συνάντηση εργασίας του Κέντρου Κοινότητας Yane Sandanski-1928, του Δήμου Hadzhidimovo, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Δήμου Λαγκαδά, για το έργο RENOVATION

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 (6/12) , παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Ταχματζίδη, πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, η 4η συνάντηση εργασίας του έργου Renovation, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Κύριος στόχος του έργου “RENOVATION” είναι η βελτίωση της πολιτιστικής υποδομής στο Δήμο Λαγκαδά, στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο στην κοινότητα Σοχού, στην Ελλάδα και στο Δήμο Hadzhidimovo, στο Κέντρο Κοινότητας Yane Sandanski-1928, στη Βουλγαρία ώστε να αξιοποιηθούν για τη διατήρηση, προστασία, προβολή και ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κοινή διασυνοριακή περιοχή. Τα πολιτιστικά κέντρα αποτελούν την «καρδιά» των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στις μικρές πόλεις της διασυνοριακής περιοχής, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή του τόπου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου καθώς και μελλοντικές δράσεις. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων η οποία θα εντατικοποιηθεί το επόμενο διάστημα υλοποίησης του έργου. Παράλληλη εκδήλωση επετέλεσε η παρουσίαση της αριστουργηματικής όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Don Giovanni , την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκηςτο προηγούμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης χάρισε το νεοεκδοθέν λεύκωμα του Δήμου σε όλα τα μέλη της αποστολής του Δήμου Hadzhidimovo .

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, η υπεύθυνη του έργου της κοινής γραμματείας του προγράμματος INTERREG “ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014 – 2020” κ. JenyaDinkova.

Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κυριος Παναγιώτης Κουντούρης,

Η υπεύθυνη του στρατηγικού σχεδιασμού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κυρία Φρόσω Γάκη

Ο Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου YaneSadanski κ. KrastyaVodenicharov και η ομάδα έργου του Κέντρου Κοινότητας Yane Sandanski-1928: IliyaBogranovSherbetov&GyulfieParusheva.

Η υπεύθυνη έργου ως εξωτερικός σύμβουλοςκυρία Ελισσάβετ Παυλίδου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε