Ο Δήμαρχος Καρπενησίου στο ετήσιο συνέδριο της Βιώσιμης Πόλης

Στη Θήβα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Θηβαίων, την προοπτική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τη σύνδεσή της, με την αυτοδιοίκηση και την πρόταση για την αλλαγή των κριτηρίων κατανομής των χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους. Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα που απασχολούν τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας ιδιαίτερα ενόψει της απογραφής πληθυσμού που διεξάγεται.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης παρευρέθηκε στο Ετήσιο Συνέδριο της Βιώσιμης Πόλης με θέμα «Σχεδιάζοντας σήμερα το περιβάλλον του αύριο» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη (16/12) με πρωτοβουλία τους Προέδρου της Βιώσιμης Πόλης και Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Καφαντάρη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κύριοι: Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ, Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ, Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και Δήμαρχοι.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε ο απολογισμός των έργων και των προγραμμάτων που πραγματοποίησε η Βιώσιμη Πόλη καθώς και συζητήθηκε σε κλίμα γόνιμου διαλόγου η προοπτική για ευκαιρίες χρηματοδοτικών εργαλείων προς τους Δήμους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε