Κόκκινος: «Τουριστική προβολή των νησιών μας με στόχευση και ευελιξία, αντίδοτο στη πανδημία»!

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Στην 14η συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου  Ν. Αιγαίου (μέσω τηλεδιάσκεψης στις 20.12.21)συζητηθηκε στην Ημερήσια Διάταξη το θέμα :»Έγκριση τουριστικής προβολής της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου «.
Η παράταξη μας εκτιμώντας :

-τις  συνέπειες της πανδημίας του covid/19 και τη συνεχιζόμενη άσχημη  κατάσταση που ταλανιζει την υφήλιο με την  μετάλλαξη Ο.

-τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που βιώνει η κοινωνία μας και ιδιαίτερες οι νησιώτες μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με την πορεία του τουρισμού σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

– την πρωταγωνιστικη θέση της χώρας μας και των νησιών του Ν. Αιγαίου στο τουριστικό χάρτη.

-την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και εκδρομές λόγω και του μεγάλου διαστήματος εγκλεισμού και  περιοριστικων μέτρων.

-τη συναίνεση και τη συνεργασία που απαιτεί η κρίσιμη εποχή που ζούμε.

Εκφρασαμε τη θετική θέση μας για τις δράσεις τουριστικής προβολής επισημαίνοντας τα εξής :

-απαιτείται συστράτευση, ευελιξία και στόχευση ώστε η τουριστική προβολή της Περιφερειας Ν. Αιγαίου να είναι αποτελεσματική , να αναχαιτίσει και να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη πανδημία.

-να προωθήσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

-να αξιοποιηθεί η καινοτομία, οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, οι εμπειρίες και οι γνώσεις των ειδικών σε θέματα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής.

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι δύσκολα προβλέψιμη. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα , δίχως σπαταλες στο δημόσιο χρήμα, με στόχο να προσεγγίσουμε τις ανάγκες και  την επιθυμία των πολιτών για διακοπές και το Νότιο Αιγαίο να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός».
Σχολιάστε