OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επίσκεψη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Δήμο Γλυφάδας

Η Γλυφάδα είναι τώρα περισσότερο ασφαλής από ό,τι στο παρελθόν αλλά απομένουν ουσιαστικά βήματα να γίνουν και αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, των αστυνομικών δυνάμεων και κοινωνικών φορέων της πόλης.

Ήταν μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός ενημέρωσε τα στελέχη της τοπικής κοινωνίας για τις ενέργειες της κυβέρνησης και του ιδίου κατά τη διάρκεια της έως τώρα θητείας του και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα θέματα ασφαλείας που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την πόλη.

Απαντώντας στην αγωνία που εξέφρασε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου για το αν μπορεί ο Δήμος Γλυφάδας να υποστηρίξει ανοικτά και οργανωμένα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενισχύοντάς το με τον απαραίτητο εξοπλισμό και συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών του, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατατεθεί σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2021 η Γλυφάδα είναι πολύ καλύτερη σε όλους τους δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των πολιτών, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, που ήταν η τελευταία «κανονική» χρονιά πριν από την πανδημία. Από 1ης Νοεμβρίου, μάλιστα, το αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας ενισχύθηκε με 24 νέους αστυνομικούς και ένα πλήρως επανδρωμένο περιπολικό για τις βραδινές ώρες. Ενίσχυση, που ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει και για τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει στο δυναμικό της 14 στελέχη.

Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου επεσήμανε ότι «στη Γλυφάδα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε εξαίρετους αξιωματικούς» και υπογράμμισε ότι «πολλές φορές καταφέραμε να λύσουμε θέματα που προέκυψαν, χωρίς αυτά να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση».

Στο τέλος της συνάντησης και της ενημέρωσης από τον Υπουργό, η οποία έλαβε χώρα στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» που έχει μεγάλη χωρητικότητα ώστε να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ήταν γενική η εκτίμηση πως οι σχέσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμο Γλυφάδας θα ενισχυθούν έτι περαιτέρω, καθώς υπάρχει κλίμα αγαστής συνεργασίας και φιλίας που θα οδηγήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαιρετικά σημαντικών για την ευημερία των πολιτών θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice