OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου!

Υπογράφηκε την Τρίτη (14/12), στα γραφεία του ΣΥΔΝΑ, σύμβαση για τη δημιουργία  Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΚΣΕ) από τον ΣΥΔΝΑ,  με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών  ICAP Advisory AE και  Grant Thornton Business Solutions. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.400.000€

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του ΣυΔΝΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής των δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η λειτουργία του ΚΣΕ θα στηρίξει την  τοπική επιχειρηματικότητα με δωρεάν παροχή επιχειρηματικών εργαλείων όπως;

  • Συμβουλευτική,
  • Υποστήριξη στην πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακά προγράμματα κλπ)
  • Επιχειρηματικός και επενδυτικός σχεδιασμός,  
  • Υποστήριξη στην παροχή πληροφοριών, 
  • Προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, 
  • Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης, 
  • Υλοποίηση δράσεων επιχειρηματικού και περιβαλλοντικού mentoring και   
  • Παρακολούθηση της επιχειρηματικότητας στους Δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου και υποστήριξη των τριών δήμων σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.

Τα εγκαίνια του Κέντρου προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν απ’ ευθείας (στο τηλεφωνικό κέντρο που θα λειτουργήσει) ή μέσω του ΣΥΔΝΑ στο τηλέφωνο 2104810386

Κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παρεβρέθησαν από πλευράς ΣΥΔΝΑ, οι Δήμαρχοι: Καλλιθέας (και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ) Δημήτρης Κάρναβος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και  Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. Από την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιριών ICAP και Grant Thornton ήταν παρόντες οι κ.κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος του ομίλου ICAP, Γεώργιος Δεληγιάννης και Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια Δημοσίου Τομέα & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της ICAP ADVISORY, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Εργου.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του ΣΥΔΝΑ Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι το πρώτο μεγάλο έργο  του προγράμματος  Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) το οποίο με συνολικό προϋπολογισμό 35,5 εκατομμύρια ευρώ  θα αλλάξει τις ζωές των κατοίκων των τριών Δήμων.

Με τη συγκεκριμένη  δράση η τοπική οικονομία και η τοπική επιχειρηματικότητα  αποκτά ένα πολύ σημαντικό στήριγμα».

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε:

Ξεκινάει μία μεγάλη και συγκροτημένη προσπάθεια να στηρίξουμε έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Νότια Αθήνα, αλλά και όσους θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν. Όλη η υποστήριξη και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα είναι απολύτως δωρεάν. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα στη Νότια Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος υπογράμμισε:

«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του ΣυΔΝΑ, φιλοδοξεί να αποτελέσει  σημαντική εστία ενίσχυσης και προώθησης της επιχειρηματικότητας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της καινοτομίας.

Μεταγγίζοντας  με στοχευμένες δράσεις στην τοπική οικονομία,  γνώση, πληροφόρηση και καλές πρακτικές, σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας το έχει απόλυτη ανάγκη.

Σε συνεργασία με οργανισμούς, επιμελητήρια και πανεπιστήμια, καλλιεργώντας την επιχειρηματική κουλτούρα και στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια, τώρα που η μεγάλη πρόκληση της επανεκκίνησης της οικονομίας, είναι μπροστά μας. 

Για το ουσιαστικό καλό των επιχειρήσεων μας αλλά και των τοπικών μας οικονομιών».

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κηφισιάς: Παράταση της έκθεσης ζωγραφικής της Ι.Κορακιανίτη

otavoice

Συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Χαλάνδρι: Δεκέμβρης γιορτής και Πολιτισμού, με δράσεις για μικρούς & μεγάλους

otavoice

Η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, διεκδικεί τη δημαρχία της Σαλαμίνας

otavoice

Δαρδαμανέλης από Αρετσού: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να φέρουμε τις εξελίξεις»

otavoice

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Λέρου, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου

otavoice