OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Εγκαίνια της έκθεσης «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Μενέλεαος Μποκέας: «Το Μαλεβίζι μπορεί να φτάσει μακριά, με
εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες»

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε το απόγευμα της Δευτέρας, η έκθεση «Των Αντρειωμένων Τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, εντυπωσιάζοντας όσους έδωσαν το παρών στην τελετή των εγκαινίων.

Η έκθεση παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη συλλογή του συλλέκτη – ιστορικού Ευτύχη Τζιρτζιλάκη, που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όπλα που χρησιμοποίησαν οι κρητικοί στους αγώνες για την Ελευθερία, κατά την Επανάσταση του 1821.

«Το Μαλεβίζι μπορεί να φτάσει μακριά, με εξωστρέφεια και σημαντικές πρωτοβουλίες. Με συγκίνηση και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε χθες την έκθεση όπλων και εφοδίων των Κρητικών της περιόδου του 1821 «Των Αντρειωμένων τ΄Άρματα» στη Δημοτική μας Πινακοθήκη στην Τύλισο. Η Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί ύψιστη τιμή. Τα όπλα με τα οποία αγωνίστηκαν οι Κρήτες για την απελευθέρωση του νησιού συνιστούν μοναδικά τεκμήρια ιστορίας. Τα ιερά αυτά κειμήλια της συλλογής του Ευτύχη Τζιρτζιλάκη
αναδύονται για πρώτη φορά στο φως! Μια ιστορική ημέρα για τον πολιτισμό στο Δήμο Μαλεβιζίου. Μέρα που μας δεσμεύει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, για τα εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Την έκθεση συνοδεύει η έκδοση ενός υπερπολυτελούς τόμου. Ο τόμος περιέχει εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα εκθέματα και κατατοπιστικά κείμενα του ίδιου του συλλέκτη. Συγγραφέας του εισαγωγικού κειμένου είναι ο κ. Νικος Ψιλάκης. Τον τόμο προλογίζουν η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο Αρχιτέκτονας Ηρακλής Πυργιανάκης. Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν οι μουσικοί Κατερίνα Μαρμαρίδη – Κρουστά, Μανόλης Σαλούστρος – Λαούτο, Δημήτρης Μακράκης – Νέϊ, και Βασίλης Μπιχάκης – Μαντολίνο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα ριζίτικα που τραγούδησαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ρόδο» που ήρθαν από τα Χανιά για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινές εκτός Πέμπτης: 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00 Σάββατο και Κυριακή: 10.00 – 14.00.

Ακολουθεί το βίντεο από την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα»:

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice