OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Χαλκηδόνος: Το φυσικό αέριο έφτασε στον Άγιο Αθανάσιο – Ακολουθούν Γέφυρα, Βαθύλακκος και Χαλκηδόνα

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον Δήμο μας και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αγίου Αθανασίου με την έναρξη τροφοδότησής της με φυσικό αέριο». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συμβολικής αφής φλόγας, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Αγίου Αθανασίου, παρουσία των Διευθυντικών στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και μελών της Διοίκησης του Δήμου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Χαλκηδόνος, καθώς η χρήση του συνεπάγεται οφέλη για τα νοικοκυριά αλλά και για το δήμο, καθώς μειώνει σημαντικά τόσο το οικονομικό, όσο και το περιβαλλοντικό κόστος.
«Η τροφοδότηση της περιοχής μας με φυσικό αέριο θα βοηθήσει τα νοικοκυριά και τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και την επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα καθώς θα προσφέρει φθηνότερη ενέργεια, οικονομικότερη και ποιοτικότερη θέρμανση ενώ θα έχει και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.
«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανάβουμε σήμερα τη φλόγα και να υποδεχόμαστε το φυσικό αέριο εδώ στον Άγιο Αθανάσιο ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η τροφοδότηση της Γέφυρας, της Χαλκηδόνας και του Βαθυλάκκου», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους εργαζόμενους και στα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ιδιαίτερα στον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα, για την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μιχάλης Στεργιόπουλος, το ενδιαφέρον των πολιτών στον Άγιο Αθανάσιο είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 700 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ αναμένεται η τροφοδότηση 8 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Να σημειωθεί ότι το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπει στο Δήμο Χαλκηδόνος την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~26,6 km και τη σύνδεση 1.600 καταναλωτών. Ειδικότερα για το 2022, προγραμματίζεται η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου για την τροφοδότηση των περιοχών της Χαλκηδόνας, του Βαθυλάκκου και της Γέφυρας, ενώ στα επόμενα χρόνια αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη επικράτεια του δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice