Δήμος Σερρών: Η πρώτη βροχή διέλυσε το αφήγημα του κ .Χρυσάφη για τα αντιπλημμυρικά στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων

Η πρώτη βροχή διέλυσε το αφήγημα του κ.Χρυσάφη για τα αντιπλημμυρικά στην κοιλάδα Αγ.Αναργυρων για τα οποία ο κ. Καραμανλής έδωσε 435.000 τον Αύγουστο του 2020!

Έντεκα(11) μήνες μετά με απευθείας ανάθεση ξεκίνησε το έργο στην γέφυρα του Τσέλιου και έξι (6)μήνες μετά δεν ολοκληρώθηκε και ιδού το αποτέλεσμα! Δεν δύναμαι να κατανοήσω το πρόβλημα την στιγμή που τα λεφτά υπάρχουν για την μη ολοκλήρωση του έργου .

Θα παραθέσω την επισήμανση του κ.Κοτρώνη.

Με την πρώτη γερή βροχή, κατέρρευσε το αφήγημα του κ.Χρυσάφη. Στις φωτογραφίες φαίνεται πεντακάθαρα τις ζημιές που υπέστη ο χείμαρρος των
Αγίων Αναργύρων και από τις δύο πλευρές λίγο πάνω από την γέφυρα του
Τσέλιου.

Το αποτέλεσμα είναι να καθίστανται όλο και πιο επικίνδυνα τα πράγματα.

Σε λίγο δεν θα μπορούν με ασφάλεια να περπατάνε οι πεζοί από την ανατολική πλευρά του χειμάρρου και να φανταστείτε ότι από εκεί περνάνε
και κάποια αυτοκίνητα.

Επιπλέον βγήκαν στην επιφάνεια οι σωλήνες της ΔΕΥΑΣ με προφανή επίσης τον κίνδυνο ζημιών. ΤΕΛΟΣ πλημμύρισε η τεχνητή λίμνη και δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να επαναληφθούν οι πλημμύρες του 2004.
Παναγιώτης Κοτρώνης

Για τα εργα δεν έχουμε χρήματα και δεν ολοκληρώνονται αλλά έχουμε για Κοινωνική Πολιτική και για ποιά Κοινωνική Πολιτική μιλάμε κ.Χρυσάφη; Όταν υφίσταται Πολιτική Απόφαση της Δημοτικής Αρχής η οριζόντια μείωση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού που εργάζεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Σερρών (Κ.Δ.ΑΠ.). Με εξαίρεση τους εργαζόμενους στα Κ.Δ.ΑΠ Μ.Ε.Α. και άλλες 6 περιπτώσεις, στο υπόλοιπο προσωπικό η σύμβαση μετατράπηκε από 8ωρη σε 6ωρη και από 4ωρη σε 3ωρη ονομάζεται αυτό Κοινωνική Πολιτική ;

Όταν αυτή η δημοτική αρχή λαμβάνει Πολιτική Απόφαση, για οριζόντια μείωση 25% των αποδοχών των εργαζομένων. σε μια εποχή και συγκυρία που η κοινωνία πασχίζει να βρει το ρυθμό της μετά από είκοσι μήνες πανδημίας και «lockdown» και έναν Χειμώνα που προβλέπεται «βαρύς» με τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, τον πληθωρισμό σε όλα τα είδη και τις αυξήσεις στην ενέργεια ονομάζεται αυτό Κοινωνική Πολιτική και ευτυχώς τους σώζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας , με την ανακοίνωση επιπλέον χρηματοδότηση στους Δήμους όλης της χώρας για το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ και τελικά δεν έγινε μείωση ωραρίου και αποδοχών κατά 25% ,όταν μιλάμε για ένα κόστος 30.000 – 40.000 τα οποία δεν τα έδινε η δημοτική αρχή ,απεναντίας δίνει 260.000 μόνο από την ΚΕΔΗΣ για την ΠΟΛΙΤΕΙΑ και μαζί με Δήμο ξεπερνούν τις 300.000 για Χριστούγεννα και πιστεύεται ότι αυτό λέγεται κοινωνική πολιτική κάπου μπέρδεψαν τα πράγματα!

Είναι κοινωνική πολιτική το Καρουζέλ, ο αρκούδος των τεσσάρων μέτρων και των 25.000 ευρω η φάτνη των 30.000 ευρω , οι φωτογραφείς οι γιορτές και τα πανηγύρια, την στιγμή που δεκάδες πρωην επιχειρηματιες λαμβανουν συσσίτιο στο σπίτι γιατί ντρέπονται να πάνε στις εκκλησίες να φάνε; Την στιγμή που η ακριβότερη πολιτεία των ευχών δεν υπερβαίνει τις 135.000 ευρώ και τωρα εν μεσω πανδημίας και τεράστιας ακαμψίας στην αγορά αποφασίσατε να δοθούν 300.000+ ευρω αυτό δεν είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κ.κ της δημοτικής αρχής του κ.Χρυσάφη είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ προς τους επιχειρηματίες και την πλειονότητα των Σερραίων!

Περδικίδης Βασίλειος
Σχολιάστε