Δήμος Πλατανιά: Online Παγκρήτιο σχολικό τουρνουά σκάκι, στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Ο Δήμος Πλατανιά και το ΝΠΔΔ του Δήμου, σε συνεργασία με την Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης, την Ο.Ε.Σ.Α.Δ.Χανίων, την ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και την Ε.Σ.Σ. Κρήτης, πραγματοποίησαν το Σάββατο (18/12), διαδικτυακά το 1ο Παγκρήτιο Χριστουγεννιάτικο Online Τουρνουά Σχολικού Σκακιού, στο Πολύκεντρο Βουκολιών.

Το Παγκρήτιο Σχολικό Τουρνουά Σκακιού, αφορούσε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια Κρήτης)
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 192 μαθητές- μαθήτριες από 92 σχολεία της Κρήτης. Η δράση προβλήθηκε μέσω Facebook Live, στις Σελίδες «Ομάδα Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ Χανίων», «Παίζουμε Σκάκι online» και στη σελίδα του Δήμου Πλατανιά, προσεγγίζοντας ένα κοινό 2.700 ατόμων.

Τον συντονισμό της δράσης είχαν ο εκπαιδευτικός της ΔΔΕ Χανίων, Δαρμαράκης Μιχάλης, Μέλος της ΟΕΣΑΔ Χανίων και μέλος της Σχολικής Επιτροπής της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, με συνεργάτη στην τεχνική υποστήριξη τον καθηγητή πληροφορικής της ΔΔΕ Χανίων, Σμυρναίο Νικόλαο. Σχολιασμό των online αγώνων έκαναν ο Διεθνής Μαιτρ Γιώργος Γκούμας και η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, Τόνια Χριστοδουλάκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, όπου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε και διεξάγουμε με την συνεργασία τόσων φορέων , εδώ στο Πολύκεντρο Βουκολιών διαδικτυακά αυτό το Τουρνουά, το οποίο έχει τόσες πολλές συμμετοχές μαθητών που αποδεικνύουν την επιτυχία της στοχευμένης αυτής δράσης. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα το καθιερώσουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο»

Χαιρετισμούς απεύθυναν, η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κα Πλοκαμάκη-Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης & Εντεταλμένη Υγείας – Παιδείας στην Π.Ε. Χανίων, Κα Σοφία Κρασουδάκη – Μαλανδράκη, η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής Κρήτης Κα Λήδα Ζαμπετάκη, ο Διευθυντής ΔΔΕ Χανίων Κος Εμμανουήλ Τζανάκης, η Διευθύντρια της Α/θμιας κα Ψαρουδάκη.

Η δράση θα συνεχιστεί το Μάρτιο του 2022, με την τελική του φάση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Σχολιάστε