OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ευρώτα: Τελετή Αγιασμού εργασιών για την Βιοκλιματική Αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες για την Βιοκλιματική Αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου και τη μετατροπή του σε έναν πολυχώρο, όπου θα περιλαμβάνονται Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Αίθουσα Εκθέσεων Αγροτικών Προϊόντων και Εξοπλισμού και χώροι γραφείων.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού των εργασιών, «με την βιοκλιματική αποκατάσταση του κτηρίου Μπασουράκου δεν υλοποιούμε μόνον ένα χρόνιο αίτημα, αλλά δημιουργούμε, ταυτόχρονα, τις προϋποθέσεις για την συνολική αναβάθμιση της Σκάλας. Μια αναβάθμιση που θα επιτευχθεί και μέσω της αξιοποίησης των χώρων του κτηρίου, για την προβολή, για παράδειγμα, των αγροτικών προϊόντων του Δήμου μας, μέσα από ειδικές εκθέσεις, ή ακόμη και την προσέλκυση όσων φορέων μπορεί να ενδιαφερθούν να διεξάγουν εξειδικευμένα συνέδρια».

Να σημειωθεί ότι το κτήριο Μπασουράκου ήταν ένα παλιό εργοστάσιο βάμβακος και αποτελούσε σημαντικό στοιχείο στην οικονομία του τόπου. Βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση των βιοκλιµατικών συνθηκών του περιβάλλοντος και των χαρακτηριστικών του κτηρίου, ώστε αυτό να είναι ενεργειακά αυτόνομο και να απαιτούνται ελάχιστα μέσα ψύξης-θέρμανσης, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της θερμικής άνεσης για τους χρήστες, που θα το καθιστά το πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice