Δήμος Ελευσίνας: Συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ.

Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ, είχαν την Πέμπτη (9/12), ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου και οι Αντιδήμαρχοι, Θανάσης Μαυρογιάννης και Μενέλαος Μίχας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στο θέμα ανέγερσης και λειτουργίας σχολείων στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Μεταξύ των αιτημάτων του Δήμου, ήταν η λειτουργία του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και με την άμεση διοικητική παραλαβή από τον Δήμο Ελευσίνας.

Φυσικά, υπήρξε ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις της διαγωνιστικής διαδικασίας του 1 ου – 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, στο ακίνητο «Μελεδήμα», καθώς και του 2 ου – 7 ου Νηπιαγωγείου Ελευσίνας, που θα ανεγερθεί στην οδό Αλκιβιάδου.

Σταθερό βέβαια, παραμένει και το αίτημα για το οικόπεδο της ΚΤ.ΥΠ., στον χώρο μπροστά από το Πυρουνάκειο Λύκειο, για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Από πλευράς Δήμου, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, ενώ η διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ δεσμεύτηκε πως θα δημοπρατηθούν έως τα τέλη του 2022.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η συνεργασία και επικοινωνία μας, με τους ανθρώπους της ΚΤ.ΥΠ. είναι συχνή και διαρκής, καθώς επιθυμούμε την άμεση λύση των θεμάτων που αφορούν στις σχολικές μονάδες και κτηριακές υποδομές. Η εξεύρεση λύσης σε θέματα παιδείας και σε ό,τι αφορά τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους αποτελεί, για εμάς, προτεραιότητα. Παραθέσαμε τα πάγια αιτήματά μας και αναμένουμε όλες τις ενέργειες για τις οποίες δεσμεύτηκε η ΚΤ.ΥΠ.».
Σχολιάστε