OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακή ταλαιπωρία- Τρεις μήνες για ένα πιστοποιητικό ΤΑΠ

Η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή μετάβαση του Δήμου Αθηναίων, φαίνεται να έχει χαθεί μέσα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.  Η αγανακτισμένη επιστολή δημότη στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων που αποκλειστικά δημοσιεύουμε δείχνει πως το τέρας της γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας ζει και βασιλεύει, τουλάχιστον όσον αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Επί τρεις μήνες προσπαθεί ο άτυχος πολίτης να εκδώσει ένα πιστοποιητικό ΤΑΠ και σκοντάφτει σε απροσπέλαστο τοίχο. Ακούει ο δημότης μεγάλα λόγια και όταν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα διαπιστώνει δυστυχώς πως η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε.

Η νέα δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει το Μάρτιο του 2020 μετά βαϊων και κλάδων ότι απλουστεύονται οι διαδικασίες και σταματά η ταλαιπωρία των δημοτών. Με λίγα κλικ στην νέα ηλεκτρονική εφαρμογή ξεπερνάμε την γραφειοκρατία, μόνο που ένα χρόνο μετά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Το ερώτημα είναι γιατί μια τέτοια χρονοβόρα διαδικασία για την έκδοση ενός απλού πιστοποιητικού. Είναι θέμα έλλειψης προσωπικού ή κακής υπηρεσιακής λειτουργίας; Από την απάντηση του χειριστή φαίνεται πως υπάρχει φόρτος εργασίας(επικαλείται 321 ανάλογες αιτήσεις). Είναι αληθής ο ισχυρισμός ή είναι μια τυπική δικαιολογία;

Πόσο τελικά χρόνο χρειάζεται για να εκδώσει ένας δήμος ένα απλό πιστοποιητικό εν έτη 2021 και σε καθεστώς ψηφιακής μετάβασης; Για να μην παρεμβαίνει η διοίκηση φαίνεται πως θεωρεί λογικό να υπάρχει τρίμηνη αναμονή, αλλιώς θα είχε επέμβει να αλλάξει το καθεστώς.

Δείτε την αλληλογραφία δημότη με την αρμόδια υπηρεσία. (Για ευνόητους λόγους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί προσωπικά δεδομένα). 

ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΑΠ ΑΠΟ ΤΙΣ 13/09/2021 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΠ:98….

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΠ.: ΑΙΤΗΣΗ:98…

Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 13/09/2021 18:04:23

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 8-12-21

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 26-11-21 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 8-12-21 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΉ :

4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗ

12 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ EMAIL ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Σας έχω απαντήσει ότι κάθε κίνηση που γίνεται εισέρχεται σε προτεραιότητα με βάση την παλαιότητα και τις ενέργειες των αιτούντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η αίτηση σας στο πεδίο αναμονής είναι αυτή την στιγμή 57 αιτήσεις πίσω σε μια λίστα 321 ηλεκτρονικών αιτήσεων υπό επεξεργασία. Θα προσπαθήσω να σας την δω σήμερα αλλά σας παρακαλώ να σταματήσετε να στέλνετε συνέχεια μηνύματα.

Με εκτίμηση”

(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ, ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ 12 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΙΛ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ…ΑΚΟΜΑ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ…

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ…ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,

ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΤΕ…

ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΤΕ…

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ….

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ , ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ , ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Φ… Μ…. , ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ EMAIL ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΠ.

Π…. Κ…..

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice