Δήμος Αριστοτέλη: Αναβάθμιση των κεντρικών οδών της Ιερισσού με έργα 1,3 εκ. ευρώ

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή τους βρίσκονται άλλα δύο έργα της Ιερισσού, για την ανάπλαση κεντρικών οδικών αξόνων και συγκεκριμένα της Λεωφόρου Στρατού (Ηρώων) με προϋπολογισμό 705.802 € και της οδού Βασιλέως Γεωργίου (Αγ.Νικολάου), με προϋπολογισμό 597.218 €.

Οι αναπλάσεις που χρηματοδοτούνται από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα περιλαμβάνουν, εκτός από την αντιπλημμυρική θωράκιση των οδών, την πλακόστρωση των πεζοδρομίων με χυτό βοτσαλωτό υλικό και -σε μικρότερη έκταση, κυρίως περιμετρικά του πολιτιστικού κέντρου- με κόκκινο κυβόλιθο, ώστε να υπάρχει αρμονία με την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου.

Στα πεζοδρόμια προβλέπεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ για αύξηση της προσβασιμότητας, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία, θα γίνουν ενιαίες πλακοστρώσεις από κυβόλιθους, που θα δημιουργήσουν την αίσθηση πλατείας. Στα ίδια σημεία προβλέπεται φύτευση δέντρων και αρωματικών φυτών, καθώς και τοποθέτηση καθισμάτων.

Τη νέα εικόνα των κεντρικών αξόνων της Ιερισσού, θα συμπληρώσει φυσικά ο αναγκαίος αστικός εξοπλισμός (νέοι ιστοί φωτισμού, κάδοι απορριμμάτων, σύγχρονης αισθητικής παγκάκια, κλπ).
Σχολιάστε