OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Λαυρίου: Πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση πολιορκίας, λόγω Κεραμέως

Οργισμένη και αγανακτισμένη είναι η κοινωνία του Λαυρίου από τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα που έχουν ληφεθί λόγω της επίσκεψης της Υπουργού Παιδείας. Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ζητά άμεσα να αρθεί ο προκλητικός και απαράδεκτος αστυνομικός κλοιός στην πόλη.

Σε σκληρή  ανακοίνωση του αναφέρει:

Σε κατάσταση πολιορκίας τελεί η πόλη μας, το Λαύριο, καθώς η Αστυνομία με τρόπο πρωτοφανή και απαράδεκτο, λόγω της επίσκεψης της Υπουργού Παιδείας, κ. Κεραμέως, εφαρμόζει σχέδιο πλήρους αποκλεισμού.
Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται στην πόλη μας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ υπενθυμίζω ότι το Λαύριο κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί Πρωθυπουργοί και υπουργοί. Ως εκ τούτου, απαίτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να άρει τα μέτρα αποκλεισμού – διότι αυτά δεν ονομάζονται μέτρα προστασίας- της πόλης μας και των δημοτών μας.
Πολύ ειδικότερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας το να ‘’μην κινείται ούτε κουνούπι ‘’ μέσα στην πόλη εκτός από απαράδεκτο, καθίσταται και επικίνδυνο.
Ως δήμαρχος Λαυρεωτικής διαμαρτύρομαι έντονα προς όλους τους αρμόδιους αυτού του σχεδίου και καλώ και την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας να τοποθετηθούν. Οι δημότες μας είναι πάντα φιλόξενοι προς όλους, αλλά και πάντα διεκδικητικοί όταν καταστέλλονται τα αυτονόητα δημοκρατικά τους δικαιώματα.
Οι δε δημοκρατίες έχουν πάντα τρόπους να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες διαμαρτυρίες, σίγουρα πάντως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τρόπους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ανακοίνωση Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου
Δήλωση που επιβεβαιώνει τα γεγονότα έκανε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.
Έγινα ο ίδιος μάρτυρας αυτού του πρωτοφανούς αποκλεισμού από την Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Προσπάθησα κι εγώ να επισκεφτώ τη Σύνοδο των Πρυτάνεων με τεράστιες δυσκολιες, αφού η πόλη είναι φρούριο και οι πολίτες πλήρως αποκλεισμένοι.
Και όλα αυτά για να περάσει η κ. Κεραμέως!!!!
Να θυμίσω με τη σειρά μου άλλες εποχές, που η επίσκεψη υπουργών και του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν γιορτή δημοκρατίας….O TEMPORA O MORES!

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice